Testimoniale


Fiind un luptator innascut, un copil daruit cu reale calitati intra si interpresonale, a reusit sa transforme sensibilitatea, grija si atentia pentru oameni in general si pentru copii in special in instrumente si mijloace performante de lucru in plan social si chiar antreprenorial. Lajos da dovada de o forta extraordinara de a-si depasi propria conditie, de a se autocunoaste, dezvolta si desavarsi in conditiile in care nu a putut beneficia de afectiunea, increderea si in general sustinerea unei familii stabile.

A reusit pana in prezent sa se implice activ ca director editorial  la revista Excelenta, chiar sa fie investit cu incredere in functia de vicepresedinte al IRSCA Gifted Education. In tot acest timp, Lajos a fost mereu preocupat mai ales de colegii sai mai mici, fiind atent si sensibil la nevoile lor si mai mult decat atat, identificandu-le potentialul, incercand sa duca o adevarata munca de consiliere si orientare a acestora. ( Recomandare făcută de Prof. Dr. Florian Colceag – 2009

Initiator, organizator si mediator al mai multor editii ale Scolilor de Educatia Excelentei, Lajos a reusit datorita multiplelor sale calitati sa inteleaga,  interiorizeze si apoi sa foloseasca strategiile, metodele si mijloacele specifice de lucru in munca cu copiii supradotati si cu familiile acestora, asumandu-si chiar rolul de mentor in cazul unora dintre copii. Este neobosit, avand o extraordinara forta de a initia, propulsa, sustine proiecte cu caracter social si umanitar. Da dovada de o naturalete si o usurinta deosebita in comunicarea cu oamenii in general si copiii in special, resusind sa stabileasca cu acestia relatii autentice si profunde. Capabil atat de o empatie deosebita, avand o aplecare deosebita pentru copiii cu diverse probleme relationale, emotionale, comportamentale, reuseste sa schiteze solutii ce se pot constitui in adevarate stategii de interventie corectiva, adaptativa.

Am 37 de ani si nu am intalnit pana acum pe nimeni cu atata dragoste pentru copii cum este Lajos Louis Kristof, educatorul lui Luca. Dar nu numai dragoste, atata intelegere…nu stiu cum face…cred ca are puteri magice si se transforma intr-un elf mic-mic de tot care intra in inima si-n capsorul copiilor si stie tot ce este acolo, stie ce-i doare, stie ce nevoi au. Ca si adult, am impresia ca trebuie sa ai o relatie foarte buna cu copilul din tine ca sa poti atinge un astfel de nivel de comuniune cu copiii. Si un nivel de puritate si lipsa de rautate si fatarnicie. Altfel, ei, copiii, imediat ar simti si nu ar mai lasa micutul elf sa le cerceteze inimioarele. …sunt fascinata si recunoscatoare ca mai exista astfel de pedagogi si, mai ales, ca Luca „a nimerit” ( de fapt l-am „vanat”) la unul dintre ei. ( Magda Drăgan, mamicilasuperlativ.ro)
Buna. Nu te citesc de multă vreme, dar…esti ca o gură de aer curat. emoticon smile atat vroiam să spun. O zi frumoasa! – Daria Vibranescu
Ma numesc Alexandra si sunt norocoasa si fericita mamica a unei fetite in varsta de 3 ani si jumatate, Ana Maria. Noi suntem din Bucuresti.
Am citit despre proiectul pe care il dezvoltati referitor la gradinite.
Mi-a atas atentia abordarea pe care o folositi, pentru ca este similara cu abordarea mea in privinta educatiei pe care incerc sa o ofer copilului.
Fetita mea este deosebita. Nu spun ca este un geniu, dar are abilitati peste cele ale copiilor de varsta ei, si chiar a copiilor mai mari decat ea. Sigur ca toate acestea necesita atentie si incurajare. Altfel, sunt de parere ca se pot pierde in timp. Imi place psihologia si acord atentie la tot felul de detalii.
Nu imi place sa o ingradesc cu regulile impuse de sistem si sunt in permanenta cautare a unor resurse si a unui mediu care sa contribuie la eforturile pe care le depun pentru dezvoltarea ei.
Ana fregventeaza cursurile unei gradinite unde a gasit atentie si intelegere pentru nevoile ei. Dar mi-e teama ca toate acestea scad treptat, si se reflecta inclusiv in comportamentul ei. Deja se plictiseste la grupa ei; seara i-au permis sa participe la cursurile si activitatile celor de la after school (nu grupa mare). Dar chiar si asa, este insuficient. Are nevoie permanenta de provocari si intelegere, pentru ca din punct de vedere al inteligentei native, poate face lucruri deosebite. Nu se poate exprima pe masura si din acest motiv apar discrepante si acea plictiseala despre care scriam mai sus.
Am incercat sa vorbesc la gradinita despre toate acestea, dar replica pe care o primesc fregvent este: „Nu e bine sa faca atatea lucruri. Se va plictisi la scoala.„
Intrebarea mea este: Exista un mediu in care sa se regaseasca, in care sa dea frau liber ideilor si in care sa fie sprijinta pentru a realiza ceea ce isi doreste?
Mi-ar placea sa putem vorbi mai mult despre toate acestea. Sigur, daca timpul va permite.
Mult succes in tot ceea ce faceti! A. G

Buna ziua,

Sunt mama de doi copii iar de anul acesta unul v-a merge la scoala iar celalalt la gradinita asa ca sunt in cautare de o gradinita care sa raspunda nevoilor copiilor.
V-am ales deorece prezentati viitorul copiilor real.
Iar ca pregatire profesionala sunt psiholog, asa ca sunt sigura ca putem colabora pe multe nivele.
Va doresc succes si luati-ma in evidenta!:)- Teodora O
Reclame