Copiii din școli pot avea un sprijin din exterior: un mentor în comunitatea lor!


Proiectul Mentor în România ar putea ajunge la mai mulți dacă ar deveni cunoscut. De exemplu, o  popularizare la nivel de școli, licee și grădinițe, în rândul copiilor și părinților. Ei trebuie să știe există oameni pasionați care să îi sfătuiască, să le dea încredere, să-i ajute! Centrul Național de Mentorat în Educația Talentelor este situat în București pe strada Crișul Alb, nr. 9-13, în cadrul Sarida Club. Centrul  este deschis în fiecare sâmbătă între orele 10 și 15,30. Înscrierea copiilor este gratuită și se face pe baza unei înscrieri la lajos.kristof@gmail.com. Părinții pot dona ( la alegere)  lunar o sumă modică, care să susțină activitățile și materialele didactice ale mentorilor.

 

 

Centrul Național de Mentorat este locul în care copiii își pot alege mentori care să-i  ajute să-și depășească limite pe care școala nu le cultivă: sensibilitatea, încrederea, aptitudinile artistice, proiectele extra-școlare, pasiunile.

Prima Școală de Teatru și Coregrafie, folosindu-se de mai multe abordări ale dezvoltării personale, prin mentorat de grup,  este proiectul care deschide porțile spre un alt mod de a aborda educația la nivel, în care copiii vor învăța cum să-și gestioneze viitorul și să aibă încredere că cineva există în viața lor reală.

Cursurile cât și programele de mentorat sunt dedicate tuturor copiilor, inclusiv celor fără posibilități financiare, din centrele de plasament și cu dificultăți de adaptare la mediul școlar!

Ateliere pe care le vom deschide începând cu luna martie: mentorat individual, robotică și computer science, Waldorf Play Weekend pentru copiii de grădiniță, ateliere de biologie aplicată, ateliere de antreprenoriat și economie socială. Pe lângă activitățile cluburilor vom avea excursii tematice, petreceri caritabile pentru sărbătorirea noilor membrii Mentor în România, spectacole de teatru, șamd.

Mentoratul ar trebui să stea la baza fundamentelor educației, dar din păcate, nu este așa. Fără îndrumarea unei persoane înzestrate cu răbdare și experiență, mulți copii nu își vor descoperi potențialul maxim.

Copiii sunt foarte diferiți, iar instituțiile noastre nu sunt pregătite să le ofere fiecăruia dintre acești copii talentați îndrumarea individualizată, necesară dezvoltării lor personale.

Lumea nu poate fi schimbată  doar de cei maxim 10% copii care se nasc în familii cu posibilități financiare. Copiii care au bani nu trăiesc doar în bula lor.

Lumea poate fi schimbata doar de majoritatea și de puterea unei comunități.

Toți copiii au șanse egale în viață sau așa ar trebui să fie, indiferent că sunt în familii cu posibilități medii, mici sau copii abandonați și cresc în centrele speciale. – Ivan Ana Maria – blogger zânascutecel.ro

 

 

Ianuarie, luna mentoratului în SUA!

 

În fiecare an începând cu 2002, președintele George W. Bush a aprobat campania prin proclamarea lunii ianuarie ca Lună națională de mentorat. Declarația a fost aprobată de ambele camere ale Congresului Statelor Unite. Partenerii media ai campaniei au inclus ABC, CBS, Fox News și NBC ; Comcast ; Asociația Națională a Radiodifuzorilor ; Time Warner ; și Viacom .

Participanții la campania National Mentoring Month includ lideri organizații non-profit și numeroși guvernatori și primari. Organizațiile nonprofit și agențiile guvernamentale desemnate sunt responsabile de coordonarea activităților de campanie locale în comunitățile din țară, incluzând mobilizarea în mass-media și recrutarea voluntarilor. Parteneri locali principali includ afiliații statali și locali ai MENTOR / Parteneriatul Național de Mentorizare, Corporația pentru Serviciul Național și Comunitar, Fundația Puncte de Lumină și Rețeaua Națională a Centrului de Voluntariat, Promisiunea Americii,  Big Brothers Big Sisters of America, Comunitățile în Școli,  America Mentors și United Calea Americii .

Un punct culminant al campaniei este ” Vă mulțumim pentru Ziua Mentorului”,  în care americanii  mulțumesc și onorează mentorii. Oamenii sunt încurajați să contacteze mentorii lor în mod direct pentru a-și exprima aprecierea, a deveni un mentor în propria lor comunitate, a face o contribuție financiară la un program de mentorat local sau pentru a posta un tribut pe WhoMentoredYou.org

Colin Powell a fost purtătorul de cuvânt al Ligii Naționale de mentorat 2009.

În calitate de președinte, Barack Obama a fost de acord să fie prezentat într-un anunț tipărit în sprijinul Lunii National Mentoring Month 2009.

 

Reclame