500 de copii vor afla că pot avea un mentor în viața lor reală!


Mai sunt două zile până la a doua întâlnire cu copiii de la Școala de Teatru și Coregrafie ce are loc în fiecare sâmbătă, între orele 10 și 15, la Sarida Kids Club. Proiectul se desfășoară în cadrul programului Mentor în România, care își propune până la sfârșitul anului să încurajeze copiii să își găsească un mentor în viața reală.

Mentorul este un expert în domeniul tău de activitate, care te poate ajuta să-ţi creşti încrederea în forţele proprii, provocându-te să dai tot ce ai mai bun în ocazii importante

Încurajăm să devină mentori și părinții, bunicii, vecinii, învățătorii, profesorii, chiar și antrenorii de sport. Cea mai importantă relație dintre mentor și copil este perioada de potrivire.
Pentru un copil înseamnă mult un mentor: o persoană mai mare decât el care a trecut prin experiența unor performanțe personale sau chiar profesionale și care îi poate dărui din timpul său, pro-bono, ore de meditație, întâlniri și discuții pe teme de interes ale copilului. Nu e un mare efort să te implici în viața copilului, însă poți afla că ai mult de câștigat: un copil cu o stimă de sine pozitivă, un copil care și-a descoperit pasiunile, talentele și le dă, apoi mai departe!
Vrem să ajungem la cel puțin 500 de copii care să audă cel puțin că poate beneficia de mentorat, că se poate bucura de o persoană importantă în viața lui, care să-i pese, să-l ajute, să-l susțină. De ce nu, să-l implice în proiecte caritabile, în programe de inițiativă de tip dă mai departe, să se bucure împreună de rezultate.
E un program pe care mi-l asum alături de echipa mea.
Am mai avea nevoie de mai mulți mentori: pe robotică și programare computerizată, pe limbi străine, matematică și biologie aplicată în natură.
În colaborarea noastră, dragă viitor mentor, e importantă continuitatea, empatia, respectul față de copil și sensibilitatea.
Ce planuri pregătim pentru copiii pe care îi avem în programele noastre?
– întâlniri lunare cu mentorii în care organizăm o petrecere caritabilă
– consiliere și îndrumare personalizată, identificarea unor mentori specializați
– pregătire vocațională și profesională pentru fiecare copil
– tabere și excursii tematice
-spectacole caritabile
– întâlniri cu antreprenori de succes din mediul de afaceri
– întâlniri cu jurnaliști și actori
  • În fiecare an începând cu 2002, președintele George W. Busha aprobat campania prin proclamarea lunii ianuarie ca Lună națională de mentorat.  Declarația a fost aprobată de ambele camere ale Congresului Statelor Unite.
  • Un punct culminant al campaniei este ” Vă mulțumim pentru Ziua Mentorului”[8],în care americanii vă mulțumesc și onorează mentorii. Oamenii sunt încurajați să contacteze mentorii lor în mod direct pentru a-și exprima aprecierea, a deveni un mentor în propria lor comunitate, a face o contribuție financiară la un program de mentorat local sau pentru a posta un tribut pe WhoMentoredYou.org . [3]

 

Țări care practică mentoratul la copii

 

Reclame