34 de ani sau prima întâlnire cu miracolul vieții


 

Peste fix patru zile împlinesc 34 de ani. Nu e un miracol, nu e bucurie pe care aș putea să o împărtășesc. E mai degrabă o împlinire divină. Nu-i de mirare că mai trăiesc purtând în mine  maladia visătorilor.  O puteți numi și  suferință, un crez.  Toate astea ard cu putere în mine: pasiunea de a face un loc mai bun pentru copiii lumii.  Nu visez să revoluționez personal, să am o casă mare, bani mulți, prieteni. Unii spun că poți privi mai bine lumea de sus. Eu o văd  de jos, o văd prin mersul grăbit și  privirile oamenilor obosiți, sedați de propriile convingeri.  Asta nu înseamnă că nu poți să vezi, cât de mic rămâi în preajma lor, calitățile lor umane, spiritul de învingători, nemurirea lor, solidaritatea, mângâierea oferită celor aflați în suferință. Da, eu văd lumea altfel, o visez altfel.

250 de copii abandonați, proveniți din familii defavorizate vor avea ocazia să participe timp de trei luni, în vacanța de vară, la cele mai atractive ateliere de cunoaștere și autocunoaștere și mentorat! Ei vor trece prin 30 de ateliere, începând de la științe, arte, tehnologie până la activități caritabile. La sfârșit vor prinde mai multă încredere și poftă de învățare! 

Începând de astăzi vreau să scriu primele rânduri care pot schimba viața multor destine.

În fiecare rând pe care-l scriu vă puteți găsi numele.

În fiecare cuvânt există un vis, iar fiecare vis voi găsi împlinirea tuturor proiectelor pe care mi le-am propus.

Ce-mi doresc de ziua mea. Răspunsul ăsta l-ați așteptat, nu? Visul meu e acela să dăruiesc visul fiecărui copil de a avea un mentor! Proiectul Mentor în România este program unic în România, o inițiativă care-și propune să creeze la nivel de fiecare județ un centru de mentorat în educația talentelor.

Cine are nevoie de mentorat?

 • Copilul care stă în ultima bancă și e timid, abia scoate un cuvânțel
 • Copilul plictisit de școală
 • Copilul care primește note slabe, e mereu arătat cu degetul din cauza randamentului școlar
 • Copilul cu dificultăți de adaptare, cu probleme de integrare
 • Copilul cu abilități înalte
 • Copilul provenit din sistemul de protecție specială
 • Copilul cu nevoi speciale în educație
 • Copilul victimă/agresor ( fenomenul de violență în școli)
 • Copilul ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate
 • Copilul ai căror părinți sunt condamnați
 • Copilul ai căror părinți sunt prinși cu munca de dimineața până seara
 • Copilul ai căror părinți sunt violenți

Un psiholog la 1000 de elevi, chiar și 200, poate răspunde la nevoile copilului? Dar un cadru didactic cu normă întreagă, cu 30 de elevi în clasă, poate preda diferențiat? Poate descoperi o voaloare în rândul copiilor? Poate, însă șansele minime le au celor care înfloresc târziu. Există vreo eficiență în rezolvarea sistematică a formării și pregătirii pentru viață a copiilor în școala de astăzi?

Gândiți-vă cât potențial uriaș distrugem! Gândiți-vă cât timp i se oferă unui copil în școală să fie uman? Sau să gândească, să fie liber, să aibă opinii, să-și aleagă traseul individual de carieră și studiu? Cine le oferă aceste direcții? Câteva ore în plus, un mentor pentru fiecare copil din România înseamnă  o șansă în plus, o valoare! Asta înseamnă echilibrul țării noastre, asta înseamnă România educată.

Asta înseamnă viitorul copiilor noștri! Înseamnă respect pentru darul fiecărui copil care vine pe lume. Înseamnă iubire necondiționată, înseamnă un om în viața sa care îi arată drumul pe care trebuie să-l parcurgă. Fără frici, fără să se gândească pe viitor că trebuie să părăsească țara pentru câteva sute de euro, să fie sclavul altor angajatori!

Țara asta are nevoie de lideri! Țara noastră are nevoie de o generație mai echilibrată, mult mai pozitivă!

Ce se întâmplă când acest proiect va prinde aripi?  Un copil mentorat va fi un copil motivat, încrezător și optimist în legătură cu viitorul său.

Nu e visul meu, e visul copiilor!  Ziua mea de naștere e ziua lor! E tot ceea ce pot oferi țării, un proiect generos care va lăsa o amprentă pentru schimbarea mentalității. Generațiile noastre au nevoie de implicarea voastră!

Dacă tu crezi că te poți implica, cu o donație, un sfat, o recomandare la o companie, te rog să mă contactezi!

Luni, 7 ianuarie ( ora 18:00 ), strada Soldat Ștefan Simion nr. 39, voi organiza o petrecere caritabilă! Ești invitatul meu, acolo se vor strânge oameni cu care lucrez, prieteni de încredere!

ÎMPREUNĂ, PUTEM SCHIMBA VIAȚA COPIILOR!

Dacă vrei să donezi sau să te alături echipei noastre, te rog să-mi transmiți un email: lajos.kristof@gmail.com sau să ne suni la 0756.355.047

Sau poți dona: ASOCIAȚIA GIFTED CENTER KRISTOPHER

CUI: 37743683

RO91RNCB0753154996880001

SWIFT:RNCBROBU, deschis la Sucursala BCR

Reclame