De ziua mea vreau să dăruiesc visul fiecărui copil de a avea un mentor


Pe 7 ianuarie îmi donez ziua de naștere pentru cel mai frumos vis pe care l-aș putea împlini tuturor  copiilor! O rețea uriașă de mentori care să-i ajute să depășească dificultățile în școală, grădiniță, familie și centre de ocrotire!

Acum doi  ani am donat 900 de lei, sumă strânsă la petrecerea caritabilă,  asociației Desenăm Viitorul Tău – pentru centrul educațional dedicat tinerilor instituționalizați.

Anul trecut, cu suma strânsă ( 2000 lei) de la petrecerea caritabilă am reușit să organizez două tabere gratuite copiilor cu abilități înalte din Sibiu și am oferit burse pentru taberele de excelență! Acestor tabere gratuite s-a alăturat colegul meu, Vlad Arteni, sociolog și educator muzical.

De ce? Un copil fără mentor, fără îndrumare, pe lângă faptul că nu își va atinge niciodată potențialul maxim, va fi un copil fără direcție. În astfel de situații, de cele mai multe ori, un copil își va căuta un model. Un model este cu totul altceva: este un personaj extern, un mentor care va influența viața copilului într-un mod mult mai eficient și pozitiv.

Ce face un mentor? Mentorul  schimbă vieți, însă un copil poate  schimba viața mentorului chiar mai mult! Orice copil are nevoie de un mentor care să-i fie un ghid în viață!

Copiii sunt foarte diferiți, iar instituțiile noastre nu sunt pregătite să le ofere fiecăruia dintre acești copii talentați îndrumarea individualizată, necesară dezvoltării lor personale. Lumea poate fi schimbată doar de majoritatea si de puterea unei comunități.

Toți copiii au șanse egale în viață sau așa ar trebui să fie, indiferent că sunt din familii cu posibilități medii, mici sau copii abandonați de părinți și cresc în centre speciale.

Programul MENTOR ÎN ROMÂNIA vrea să îmbunătățească considerabil calitatea vieții copiilor   din țară.

Mentoratul ar trebui să stea la baza fundamentelor educației, dar din păcate, nu este așa. Fără îndrumarea unei persoane înzestrate cu răbdare și experiență, mulți copii nu își vor descoperi potențialul maxim.

Centrul de Mentorat va avea două direcții: vrem să le completăm educația celor mici prin activități altfel de tip cluburi  și ateliere și furnizare servicii gratuite de mentorat individualizat pentru copiii fără posibilități. Însă, dorim să oferim și copiilor cu posibilități oportunitatea de a participa la programele noastre de dezvoltare personală.

Ajută-ne și tu! Fii mentor și lasă-te inspirat de copii, sau donează pentru ca ei să aibă o viață mai bună!

ÎMPREUNĂ, PUTEM SCHIMBA VIAȚA COPIILOR!

Dacă vrei să donezi sau să te alături echipei noastre, te rog să-mi transmiți un email: lajos.kristof@gmail.com sau să ne suni la 0756.355.047

Sau poți dona: ASOCIAȚIA GIFTED CENTER KRISTOPHER

CUI: 37743683

RO91RNCB0753154996880001

SWIFT:RNCBROBU, deschis la Sucursala BCR

Reclame