Cartea realizărilor din 2018


 

Am realizat puțin. Puțin de tot! Regret, aș fi avut timpul din lume să fac atâtea lucruri, să le pun în aplicare! Îmi doresc pentru anul ce vine să găsesc oameni mai mulți care să se alăture cauzelor echipei Mentor în România!

Visul pentru anul următor: #Niciun copil fără mentor!

Știu că pare imposibil, dar pentru mine e ceva măreț. E un vis la care putem contribui cu toții! Anul trecut am demarat proiectul Mentor în România. Pașii au fost destul de mărunți, timizi aș spune eu, cu o oarecare neîncredere. Au fost ( și sunt) oameni lângă mine care m-au inspirat și mi-au dat forța să înaintez, să spun da, există un pas mare pe care-l poți face din vis realitate: centrele de mentorat dedicat descoperirii și dezvoltării talentelor!

Poate vă întrebați de ce doar pentru copiii abandonați și de ce sunt ei atât de importanți pentru mine? Dar copiii din familie care-și pierd treptat încrederea în sine, în ciuda potențialelor cu care au venit pe lume, dar care n-au un sprijin. Ba mai mult, familia încercând din răsputeri să-i ajute, ei nu găsesc informația de care au nevoie: să-i ajute să-și recapete încrederea pe care o aveau la vârstă destul de fragedă.

În condițiile în care 1 din 5 părăsesc timpuriu sistemul de educație, 1 din 3 își ascund abilitățile din cauza problemelor din educație, fie din cauza curriculei mult prea stufoase, programul încărcat de lecții. De ce copiii din zilele noastre nu găsesc motivație în ceea ce găsesc la școală? De ce școala nu e ca un magnet care să-i atragă? Lecțiile de ce sunt mult prea depășite pentru generațiile lor?

Încă ne mai punem întrebări și ne îndoim de pregătirea cadrelor didactice, sau mai mult de ce nu există investiție pentru infrastructură, de exemplu, laboratoare super performante, săli de muzică sau de arte plastice, în care copilul să evadeze cu imaginația și să-și găsească locul în care să-și fructifice potențialul creativ?

Ce am realizat în 2018?

3, 460 de ore de voluntariat

Tabără de excelență dedicată copiilor abandonați

Mentorat gratuit pentru 140 de copii și adolescenți

20 de copii cu dizabilități ( TSA) au beneficiat de consultanță psihologică și terapie ABA

Am înființat programul național Mentor în România

Am inspirat 50 de oameni din cadrul companiei AVISSO

Am organizat 2 tabere gratuite pentru copiii din Sibiu ( cu banii strânși din donațiile zilei de naștere)

Am scris peste 60 de articole despre copiii care au găsit sprijin financiar și mentorat

Am organizat alături de Junior&Family Dental prima expoziție caritabilă cu pitcturi realizate de 60 de copii și artistul plastic Oana Pânzariu

 

Mulțumiri:

Maia Morgestern și echipei Teatrului Evreiesc

Mirabela Miron și echipa AVISSO

Dan Drăghici și echipa Junior&Familly Dental

Lia Anton și echipa IașiLIVE

Ana Vecerdea și echipa Sarida Kids Club București

Raluca Trăsnea

Vlad Arteni

Ramona Nelson

Mara Dumitrașcu

Biță Irina- Diana Dorobanțiu

Irina Fliescher

 

 

Reclame