România povestită de copii – un spectacol caritabil dedicat copiilor talentați


Una dintre cele mai puternice amintiri ale copilăriei  oamenilor este mirosul casei bunicii. Atunci când, în sfârșit, revii la casa părintească, descoperi că, de fapt, nu îți era dor de casa veche, ci de copilăria ta.  Spectacolul România povestită de copii se bucură de o excepțională distribuție, din care fac parte micuții  Academiei Gifted Internațional și ai Școlii 97.

Programul artistic își propune să promoveze consumul de artă autentic, tradițiile strămoșilor despre România, “o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, despre adevărata religie a iubirii față de oameni și natură”-  Alexandru Vlahuță.

Vă invit să-i susțineți prin participarea voastră la Teatrul Evreiesc de Stat, la data de 15 decembrie, orele 18.00!  Intrarea este liberă!

Regia: Prof. Ecaterina Preda

Scenariu și montaj: Prof. Lajos Kristof

Sunt atâtea lucruri triste pe care le trăiesc copiii din România, puse în scenă de cele mai multe ori. Dar de cele mai multe ori, ele devin subiecte de senzație pentru mass-media. E adevărat, sărăcia lucie, problemele din educație, din sănătate sunt realități cu care ne confruntăm zi de zi. Doar că astfel de teme de care ne lovim zi de zi sunt disputate de zeci de mii de ori.

De ce să nu promovăm bucuriile copiilor, tradițiile vechi?! E povestea pe care o vor spune cei peste 30 de participanți, pregătiți de profesorii noștri! Înainte de spectacol vom servi ceai cald și cozonaci proaspeți pregătiți de bucătăria noastră.

Tradițiile satului românesc, viața sănătoasă și bucuriile din vacanțele petrecute cu bunicii – deseori teme ignorate de nebunia urbană, sunt o realitate pe care mulți o trăiesc. La țară, colindul din ajunul Crăciunului mai păstrează încă ceva din frumusețea și emoția de altădată. Pe ulițele strâmte și în ogrăzile austere ale gospodăriilor țărănești, se mai pot încă auzi adevăratele colinde de copii: „Sculați, sculați, oameni buni” și „Noi umblăm să colindăm”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce înseamnă să fii pe primul loc dar cum ajungi acolo și cât de copil rămâi acolo! Sunt gândurile transpuse în  cele mai frumoase reprezentații artistice de   de folclor și schițe de teatru  dedicate  sărbătorilor de iarnă  și Centenarului.    Spectacolul   România povestită de copii se bucură de o excepțională distribuție, din care fac parte copiii Academiei Gifted Internațional și a Școlii 97, sub îndrumarea profesorilor Ecaterina Preda și Lajos Kristof.  Premiera va avea loc la  data de 15 decembrie, ora 18,00, la Teatrul Evreiesc de Stat,  primul spectacol  cu copii și despre copiii din România.

Scopul evenimentului este strângerea de fonduri dedicate susținerii copiilor cu abilități înalte!

 

Reclame