Voi mânca mai puțin, voi fi cuminte, promit să nu fac pipi în pat, îmi voi aranja patul. Poate, poate, părinții care m-au luat de sărbători acasă vor decidă să mă păstreze. Cam asta se petrece în mintea unui copil dintr-un centru de plasament. Apoi, este adus la centru, unde ceilalți copii îl umilesc.

Ha ha, nu te-au păstrat. Și-așa mai departe. Încă un plus de violență asupra creierului emoțional al unui copil abandonat la naștere, apoi de samaritenii bogătași care n-au vrut decât să-și umple acel gol… al orgoliului emoțional.

 

Iubește copiii în fiecare zi! Acum că vin sărbătorile, unii părinți se gândesc să schimbe viețile copiilor de la centrele de plasament, luându-i acasă pe perioada sărbătorilor.  Sau câte două-trei zile. Să le dea mâncare bună, să le dea jucării, să-i îmbrățișeze, să le spună lucruri frumoase. Și după să-i returneze la Casa de copii, și poate anul următor dacă le va mai permite situația lor de viață să-i ia din nou la ei acasă. Ei fac asta crezând că fac un bine. Să cunoască și ei cum e viața frumoasă într-o familie. Copilul este fericit dintre toți copiii. Recomandat de educatori, directoare, șamd. Mulți care fac treaba asta n-au copii și nici experiența creșterii unui copil.

 

„Din proprie experiență îți spun, mai bine lasă-l acolo, decât să-l returnezi. Îi vei reconfirma ce ” știe deja”, și anume, că nu este suficient de bun pentru a fi păstrat sau a avea o familie. Te va aștepta în fiecare zi, va spera că te vei intoarce… mai bine vizitează-l constant, dezvoltă o relație reală cu el, pe viață… Asta-i va folosi copilului. Să-l indopi cu dulciuri 3 zile și după să-l duci înapoi, nu-i va folosi.

Gândeste-te întâi la copil, înainte de a-ți hrăni puseul de bun samaritean. Sunt familii care iau in fiecare an alt copil… de la același orfelinat… asta este o crimă…” scrie Nadine Voindrough  într-o postare pe rețeaua de socializare.

Sursă bibliografică: FB Nadine Voindrough

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s