Primul centru de mentorat în educația talentelor lansează înscrieri!


 

Copilul tău are un talent special? Crezi că școala sau grădinița nu îi acordă suficient timp să-l asculte sau să se ocupe de dezvoltarea sa? Acum e momentul să găsim un mentor în viața reală a copilului tău! Aici vei găsi toate răspunsurile la întrebările copilului tău, rezolvările la toate problemele tale!

Cu mult timp în urmă, dascălii erau obișnuiți să predea materia, fie că vorbim de arte sau știință, predarea a fost și este în continuare predată la fel: fără să se țină cont de ritmul de dezvoltare sau personalitatea copilului.

Până la patru ani, studiile spun că toți copiii pot atinge potențialul unui geniu, însă noi nu ne definim ca program de elită ci performanță personală, acolo unde copilul să conștientizeze de puterile personale și să devină independent. Să-l ajutăm să-și descopere calitățile și să le aprecieze, să le pună în practică și să facă parte din cea mai puternică comunitate educațională.

Ce înseamnă Centrul de Mentorat? Un program complex în care sunt implicați oameni pasionați, specializați în domeniile lor, în care copiii sunt implicați în proiecte de dezvoltare personală, de la proiecte umanitare în care micuții să se implice, în funcție de sensibilitatea domeniului. Un copil pasionat de natură va învăța cum să-i ajute pe adulți să o protejeze, iar un copil care se plictisește la școală va fi ajutat să înțeleagă ritmul personal de acumulare prin tutoring și mentoring – adică va fi învățat să înțeleagă obiectivele de performanță.

 

Din donațiile obținute de la oamenii noștri dragi vom putea finanța primul proiect care răspunde la provocările profunde din educație! Mulțumim susținătorilor și sponsorilor noștri! – Lajos Kristof – inițiator și manager Mentor în România

Cum funcționează centrul de mentorat?

Odată ce te-ai înscris în programele noastre, vom avea grupuri de câte 10 copii pe categorii de vârste ( de la 4 ani). Timp de două luni vor trece prin etapa de evaluare, cunoaștere și autocunoaștere, prim modul important pentru a identifica abilitățile.

În paralel mentorii ce urmează să lucreze individual cu grupuri de câte doi copii la un mentor se va trece la programul de întâlniri de potrivire cu copiii și mentorii ( Dialoguri cu mentorii).

 

  • Dialoguri cu mentorii presupune întâlniri tematice cu copiii și mentorii, urmând ca părinții și reprezentanții legali ai lor să decidă alegerea și potrivirea mentorului cu copilul
  • Curricula este individualizată pe nevoile copilului, iar mentorul este îndrumat de un supervizor specializat în psihologie cu experiență
  • Mentorul se va putea întâlni două-trei ore pe săptămână în afara centrului și devine o parte importantă din viața copilului, colaborând permanent cu părinții, respectând legile României și etica profesională a mentorului
  • Mentorul este pregătit de echipa specializată în psihologie și va putea mentora individual după ce o practică de cel puțin o lună cu grupul copiilor din care urmează să selecteze un copil
  • Programul și întâlnirile sunt evaluate la nivel de performanță – obiectivele, activitățile și rezultatele
  • Copilul poate deveni mentor pentru un micuț din grup cu scopul de a-l ajuta ( inclusiv între frați, mai ales acolo unde sunt neînțelegeri sau competiție între ei)

 

Cum și unde se desfășoară?

 

Friday Night ( 19-21) – ne întâlnim în fiecare vineri ( fie într-o sală de sport dintr-o școală, sau la centru)  cu mentorii, copiii unde transformăm joaca și cunoașterea într-o petrecere, competiții pe echipe – sport, dans, șah,  teatru.

Sâmbătă – este ziua în care ne întâlnim la centru și ne ocupăm de activitățile de mentorat ( între 11 și 14)

Locația va fi anunțată doar celor interesați de programele noastre.

 

Pentru detalii: lajos.kristof@gmail.com, sau la 0756.355.047

 

Reclame