Dumnezeul tău nu e pe facebook


Mă mir cum apar copiii amărâți și bătuți de soartă numai de sărbători. E plină rețeaua cu hai să ajutăm! Măcar de Crăciun învățăm să fim mai buni! Până acum își mâncau resturile de o săptămână din oale ruginite, crăpau de frig, plângeau de foame, dar tu nu i-ai văzut!

Acum te prinde nostalgia omului samaritean. Odată-n Paște cum zice ardeleanu. În România, peste 1,8 milioane de copii trăiesc în sărăcie, o parte din ei sunt capabili de performanță, dar nu se pot realiza din cauza asta.

Ei ajung la maturitate și ne tratează exact cum îi vedem. Într-una din vizitele mele la orfelinat i-am întrebat pe copii ce-și doresc de Crăciun. Mihai, un puști de 9 ani îmi spune întristat că oamenii care-i caută cu dulciuri și alte cadouri vin doar de sărbători, iar asta îl face cel mai fericit.

După ce pleacă bruma sufletelor bune se șterge și bucuria. Blondul cu ochii căprui, suspină în lacrimi de durere, simțindu-i suferința singurătății îl asigur că dincolo de ferestrele pe care le privește în gol există speranța. Ea nu moare niciodată. Dar niciodată să nu creadă că fără speranță va putea trăi în liniște. Dar cum, mă întreabă suspicios copilul.

Credeam că e o curiozitate, pricepe prea bine decât mine sau alți adulți. Ca Mihai sunt peste 50.000 de copii instituționalizați care nu vor cadouri ci oameni autentici care să vadă în ei darurile și să le aprecieze. Dacă tu crezi în acest copil te invit să dai mai departe! Programul Mentor în România va putea face lumea mai bună pentru toți copiii! Lumea LUI împreună există!

Sursă foto: Vice România

Reclame