Tu poți schimba viața unui copil prin mentorat!


Un copil fără mentor, fără îndrumare, pe lângă faptul că nu își va atinge niciodată potențialul maxim, va fi un copil fără direcție!

Eu am reușit! Copiii pe care i-am mentorat sunt lideri importanți în grupurile lor, inițiatori de programe caritabile. Înzestrați cu capacități deosebite, micuții, tinerii de astăzi  au ajuns la cele mai importante competiții naționale și internaționale în matematică, literatură, muzică. Au reușit fiindcă au găsit încrederea și forța pentru a lupta pentru credințele lor. Și tu poți deveni mentor pentru unul din copiii pe care i-am prezentat în seria de reportaje Genialii fără șanse!

Acest proiect are nevoie de susținerea ta financiară! Orice suport este benefic pentru a realiza primele două centre de mentorat în Iași și București! Donează! https://kristoflajos.com/doneaza/ 

Mentoratul îți va face si ție viața mult mai frumoasă: nu e nimic mai minunat decât să vezi cum crește și se dezvoltă un copil, sub îndrumarea ta!

V-am adus cele mai emoționante povești ale copiilor geniali, abandonați în instituțiile de ocrotire. Sensibilitatea lor, geniul lor ascuns, minunile pe care le observăm, poate prea rar, din cauza grijilor, a durerilor sufletești, au nevoie să zboare, să iasă la suprafață.

Alinarea poate e un cuvânt prea pretențios, dar e un gest uman, contactul ideal dintre greutatea emoțională și vindecarea. Mentoratul este sursa rezolvării tuturor problemelor pentru fiecare copil în parte.

Ce vrem să facem în continuare?

Zâna Scutecel – „Daca nu stiti ce sa cumparati de Craciun eu va invit sa faceti o fapta buna si sa cumparati tablouri pictate de copiii talentati din toata tara care isi doneaza lucrarile. In cadrul Junior&Family Dental Center vor exista 2 expozitii, la Iasi si Bucuresti. Banii stransi vor ajuta la infiintarea primelor 2 Centre de mentorat in Educatia Talentelor din Iasi si Bucuresti. Campania este organizata de centrul Gifted Center Kristopher. Cumparand o lucrare deveniti donator si totodata, fondator al centrului. ”

De exemplu, un copil care dansează niciodată nu va reuși să-și vadă corpul zburând, ori un copil care pictează n-are cum să vadă decât viața prin culori. Dar prin muzică? Prin diferite domenii de exprimare, cum să le facă? Prin cine?

Prin mentorat copilul poate învăța ușor să depășească obstacolele vieții, reușind să devină independent, el poate descoperi multe pasiuni, iar de cele mai mult ori poate să-și ducă la îndeplinire misiunea, talentul cu care este înzestrat, născut.  Asta îl va face fericit!

Mentor în România – program unic în țară a  luat formă doar după o analiză amănunțită a cauzelor lipsei de educație și/sau neajunsurile educației publice. Mulți copii (nu doar cei fără posibilități) au un potențial enorm – potențial care poate fi pierdut, dacă nu este nimeni acolo pentru ei să ii îndrume.  

https://mentor-romania.ro/scoala-de-mentori/

Așadar, care este influența mentoratului? Mentoratul, pe lângă bucuria adusă copiilor, aduce un mare plus societății: nu lăsăm mințiile strălucite să se ofilească. Oricare dintre acești copii poate avea un viitor plin de realizări.

Nu în ultimul rând: mentoratul influențează mentorul! Dacă te decizi să ni te alături, să devi și tu un mentor, vei vedea cum viziunea vieții ți se va schimba, în bine. Copiii aduc căldură, sinceritate, naivitate, și mai presus de tot, dragoste.

Mai jos, poți citi gândurile unei mame care a participat împreună cu noi la una din taberele pentru copii abandonați:

Fiecare copil mi-a arătat cum să-i ghicesc sufletul, cum să mă bucur de ce îmi oferă clipa, cum să râd cu poftă și cum să avem grija unii de alții atunci când suntem mulți dar singuri. ”

Acestor oameni le sunt recunoscătoare pentru că mi-au oferit șansa să fac parte din echipa lor și astfel am cunoscut copiii deosebit de talentați, sensibili și inteligenții de la centre. ”

Reclame