Un mentor poate schimba viața unui copil! Donează o speranță


 

Zi de zi.   10 ore de mentorat pe abilități cu piticii din clasa mea. Acolo unde n-am voie, sau cel puțin spiritul acela interior de copil, naiv sau poate mai mult decât sensibil, nu poate distruge iubirea. Acolo nu există împărțirea mulțimii ca oameni ci lumea împreună.

Perioadele petrecute cu ei sunt mai mult decât o poveste, o poveste a vieții în care înveți să lupți, să nu te dai bătut, să ajuți oamenii din jurul tău să fie mai buni prin exemplul tău. Să-i ajuți să se ajute.Să fii acolo pentru ei. Mentorul-profesor care să-i ghideze acolo unde ei visează să ajungă. Dar mai mult de atât sunt copii care au nevoie de mentori. Sunt copiii abandonați. Copiii părăsiți, ignorați de proprii părinți, lăsați să moară sufletește în centrele de plasament.

Mentoratul ar trebui să stea la baza fundamentelor educației, dar din păcate, nu este așa. Fără îndrumarea unei persoane înzestrate cu răbdare și experiență, mulți copii nu își vor descoperi potențialul maxim. Copiii sunt foarte diferiți, iar instituțiile noastre nu sunt pregătite să le ofere fiecăruia dintre acești copii talentați îndrumarea individualizată, necesară dezvoltării lor personale.

Când părăsesc porțile, mă părăsesc speranțele. Uneori cred că poveștile prin care trăiesc copiii, sau chiar e o realitate, e de fapt lumea pe care vor să o construiască. Fără ură, fără separații, fără lupte, competiție. Ei colaborează, se identifică, se raportează, se recunosc, se apreciază. Chiar dac-aș fi acolo printre ei, n-o fac pentru mine, o fac pentru că sunt acolo, permanent pentru ei. Pentru siguranța lor morală, emoțională.

Le spun că îmbrățișările vindecă, iubirea, cuvântul, emoția verbalizată, lucrurile astea umane sunt lecții pe care le poți repeta în societate, acasă, pe stradă.

Dar selecția o facem noi! De fapt, nu! Ne ignorăm! Iar asta o facem în mod conștient. Prioritățile noastre sunt instinctual selectate, animalic. Să mănânc, să trăiesc, să muncesc, să plătesc. Să urăsc, să mă feresc, să mă separ, să selectez,  să divinizez ceea ce mă ține legat de trăirile. A ajuta, a construi pentru o lume mai bună, a iubi. Astea sunt trăirile noastre conștiente.

Ca mentor trebuie să ai întotdeauna capacitatea de a trăi în realitatea copilăriei în mod autentic, să fii prezent în viața lor, să cunoști, să te adaptezi, să-i păstrezi vii, să-i  ajuți să se descopere, să-i ajuți să-și păstreze calitățile emoționale, să fii acolo în conexiune reală cu ei.

Calitatea de mentor nu e una ușoară. Asta au înțeles cei trei viitori cursanți ( Ivan Ana Maria, Ioana Marinescu : doi din București și  Cristina Mircea) din Iași.

Înscrie-te și tu! https://mentor-romania.ro/scoala-de-mentori/

Sau donează pentru Centrul Național de Mentorat pentru copiii fără posibilități și din centrele de plasament!

Detalii cont ASOCIAȚIA GIFTED CENTER KRISTOPHER, IBAN: RO91RNCB0753154996880001

SWIFT:RNCBROBU, deschis la Sucursala BCR, Vitan, Bucureşti, sector 3, Şoseaua Mihai Bravu, nr. 325, la parter)

 

Tu poți deveni mentor pentru copilul tău și alți copii!

Mentoratul îți va face si ție viața mult mai frumoasă: nu e nimic mai minunat decât să vezi cum crește și se dezvoltă un copil, sub îndrumarea ta!

 

 

 

Reclame