Copiii care au mentori au șanse mai mari să se realizeze în viață


 

 

Dacă doriți ca copiii dvs. să aibă o carieră de succes atunci când cresc, ar trebui să încercați să-i găsiți un mentor, arată un nou studiu al Departamentului  american al muncii,  publicat în Jurnalul American de Psihologie Comunitară.

 

Copiii care au mentori, mai ales atunci cand relatia se formeaza in mod natural, mai degraba decat sa se dezvolte in programe de mentorat, au mai multe sanse de a-si gasi locul de munca devreme in viata, ceea ce le confera mai multa responsabilitate si autonomie, potrivit studiilor efectuate de Universitatea de Stat din Carolina de Nord . Cercetătorii spun că, în cele din urmă, le pune în linie pentru a avea mai multe cariere personale plină de satisfacții.

„Am descoperit ca mentinerea unui mentor aduce beneficii clare in viata lor de lucru”, a declarat intr-o declaratie Steve McDonald, profesor asociat de sociologie la NC State si autorul studiului.

Cercetătorii definesc mentoratul natural ca relații care se dezvoltă între un individ și un adult mai în vârstă, care nu este părinte, și care are un interes activ în dezvoltarea personală și în carieră a persoanei în care   este mentor cel care specializează abilitățile copilului. Exemple de mentori includ mătușile, unchii, profesorii, antrenorii.

„Mentorii merg dincolo de rolurile sociale obișnuite pentru a influența viața oamenilor lor”, au spus cercetătorii.

Ca parte a studiului, cercetatorii au analizat datele din National Longitudinal Survey of Adolescent Health, care a cerut mai mult de 12.000 de persoane in adolescenta lor si inceputul anilor 20, daca ar fi avut vreodata un mentor. Șase ani mai târziu, acei tineri au fost anchetați din nou și au întrebat despre munca lor.

În plus, pentru a determina ce beneficii profesionale provine din mentorat, spre deosebire de beneficiile care provin din avantajele socio-economice, cercetătorii au folosit un model care a comparat oamenii din medii aproape identice, astfel încât singura diferență semnificativă a fost dacă au un mentor. Apoi au examinat modul în care aceste grupuri diferite au evoluat pe piața muncii.

„Am constatat că ocuparea și compensarea globală au fost cam la fel”, a declarat Joshua Lambert, co-autor al cercetării și un doctorat. student în statul NC.

„Dar oamenii care aveau mentori cand erau mai tineri aveau recompense mai mari de munca” intrinsec „.”

 

Autorii studiului au afirmat că rezultatele lor evidențiază potențialul relațiilor mentorale naturale pentru a ajuta tinerii să se stabilească pe o cale către succesul carierei.

„Constatarile implica faptul ca mentorii invata sa plaseze o valoare mai mare pe locuri de munca cu recompense intrinseci – si aceleasi caracteristici sunt asociate cu succesul carierei pe termen lung”, a spus McDonald.

Cercetarea, care a fost susținută de un grant de la Departamentul american al muncii, a fost recent publicată online în Jurnalul American de Psihologie Comunitară.

 

Publicat inițial la Daily News

 

Reclame