Un oraș din România va fi capitala europeană mentoratului în educație! Ce spune ACT FOCUS America?


Mentor în România anunță cu bucurie lansarea programului de mentorat în educație și asistență socială. Orice persoană pasionată de educație pot deveni mentori de vocație, timp în care vor fi formați în regiunile Iași și București.

Proiectul își propune să formeze până în 2020 peste 5000 de mentori care să formeze la rândul acestora rețele de formare și educație individualizată în rândul copiilor din școli și grădinițe dar și celor lipsiți temporar de familie. Rezultatul dorit: niciun copil fără mentor!

Ei bine, orice persoana cu experiență de muncă într-un anumit domeniu poate deveni mentor. Trebuie doar să fii pasionat de mentorat și de copii.

Mai multe detalii despre Mentor în România: https://mentor-romania.ro/

Despre Școala de Mentori: https://mentor-romania.ro/scoala-de-mentori/

Ce ne propunem?

Formarea rețelei naționale de mentorat  și pregătirii copiilor din zilele noastre

 Pe termen mediu – Crearea unui centru de mentorat  ce promovează diversitatea, educația copiilor conform nevoilor reale ale acestora și creativitatea în exprimare și evoluție pentru copii, adolescenti și adulti, care doresc să se re-inventeze.

 Pe termen lung – inițierea unei propuneri legislative în care mentoratul să fie recunoscut și aplicat în toate instituțiile școlare și de protecția copilului din România

Un copil fără mentor, fără îndrumare, pe lângă faptul că nu își va atinge niciodată potențialul maxim, va fi un copil fără direcție. În astfel de situații, de cele mai multe ori, un copil își va căuta un model.   Spre deosebire de un “model“, un mentor va influența viața copilului într-un mod mult mai eficient și pozitiv.

Mentoratul ar trebui să stea la baza fundamentelor educației, dar din păcate, nu este așa. Fără îndrumarea unei persoane înzestrate cu răbdare și experiență, mulți copii nu își vor descoperi potențialul maxim. Copiii sunt foarte diferiți, iar instituțiile noastre nu sunt pregătite să le ofere fiecăruia dintre acești copii talentați îndrumarea individualizată, necesară dezvoltării lor personale.

Bune practici internaționale: ACT FOCUS AMERICA

   Continuați să acordați prioritate investițiilor în mentoratul de calitate pentru tineri cu introducerea acestui proiect de lege important și cu articularea puternică a necesității de a investi în mentoring ca o problemă economică cu adevărat critică în jurul forței noastre de muncă viitoare și, în final, a competitivității într-o economie globală. –  David Shapiro – director executiv Mentoring.ORG – SUA

 

Mentoring autorizat  a Legea Învățământului Elementar și Secundar (ESEA)
MENTOR dorește să îmbunătățească disponibilitatea și calitatea sprijinului federal acordat pentru mentorat și să îl creeze mai îndeaproape cu rolul important pe care mentorii îl joacă în îmbunătățirea calității academice a unui tânăr și mediu educational.
Mentoring-ul are un impact dovedit asupra prezenței școlare, a relațiilor cu adulții,
conectarea și realizarea școlară. 
 În trecut, granturile oferite de Statul American  au ajutat organizațiile locale de mentorat să  extindă  programele de mentorat în școli și în afara școlii pentru tinerii care au cea mai mare nevoie și care locuiesc în zonele rurale și în comunități de copii și tineri aflați în risc social și educațional. 
Bibliografie internațională 
Power Mentoring: Cum Mentorii de succes și Protejează Cea mai mare parte a lor
Relații , de Ellen Ensher și Susan Murphy (2005). 
Crearea unei culturi mentorale: Ghidul organizației , de Lois J. Zachary (2005).
Avantajul mentorat: Crearea generației viitoare a liderilor , de Florența
Piatra (2004). 
Ghidul mentorului: Facilitarea relațiilor de învățare eficiente , de Lois J. Zachary
(2000).  
Ghidul pas cu pas pentru a începe un program de mentorat eficient , de Norman H.
Cohen (2000).  
Despre Mentor în România

Acest program a luat formă doar după o analiză amănunțită a cauzelor lipsei de educație și/sau neajunsurile educației publice. Mulți copii (nu doar cei fără posibilități) au un potențial enorm – potențial care poate fi pierdut, dacă nu este nimeni acolo pentru ei să ii îndrume. Prin munca de mentorat, vrem să ajutăm copiii fără posibilități, insă dorim să oferim și copiilor CU posibilități oportunitatea de a participa la programele noastre, contra cost.

 

Mulțumiri:

agentia cluj

Lia Anton
Susținător Mentor în România  Manager general al Iasi TV Life
mirabela mir on
Co-fondator Mentor în România: Mirabela Miron, preşedinte AVISSO şi vicepreşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame