Mentorul minților strălucite


 

Profesorul Florian Colceag considerat unul dintre părinţii spirituali ai multor copii supradotaţi din ţară. Doctor în economie, autor al unor teorii pe complexitate, specialist în modelare matematică, membru al Clubului de la Roma alături de cei mai mulţi laureaţi Nobel şi preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, matematicianul Florin Colceag.

„Eu sunt specialist în geniile tari, am şi format o grămadă de genii şi îi recunoc pe stradă numai după mers, ca să nu spun după altceva, pe cei care realmente au această capacitate. Am găsit inteligenţe foarte înalte la foarte puţine popoare: la chinezi, la indieni, la ruşi, la evrei şi la români.

Românii se caracterizează printr-un cuvânt care spune totul: complexitatea. Capacitatea integratoare pe multe domenii şi pe mai multe dimensiuni ale problemei şi nivele de complexitate. Aceasta este caracteristica inteligenţei româneşti.”  – declară Florian Colceag pentru Jurnalul Național

S-a întâmplat în urmă cu 10 ani după ce am părăsit cea mai dură meserie. Jurnalismul. N-am scăpat atât de ușor de boala scrisului. Am luat-o de la capăt. Online. Cu articole despre educație, social, reportaje despre copiii geniali, despre genialitate și minți strălucite. Întâlnirea cu acest om a fost cea mai puternică experiență. Cea mai emoționantă întâlnire – omul cu adevăratul destin de a schimba viețile oamenilor.

 

Prin procesul de mentorat,  sunt sprijiniți în demersul lor de reușită în viață. Perspectivele pe care mentorii le pot oferi, prin propriul model, sunt foarte utile în formarea unor reprezentări diferite față de viață, opțiuni profesionale și educaționale, decizii privind viața independentă ș.a.

Despre Școala de Mentorat : http://mentor-romania.ro/scoala-de-mentori/

  Mentor în România  își propune să sprijine printr-o intervenție specifică, de tip servicii de   mentorat unu-la-unu, în grupuri mici  tineri și copii școală, grădiniță și  din  sistemul de educație și de protecție a copilului  în vederea exersării și dezvoltării de relații sociale sănătoase, armonioase în afara spațiului educațional și cel de centru de tip familial,    familiar și construirii unor reprezentări pozitive despre lume, viață, opțiuni profesionale și educaționale.

http://mentor-romania.ro/despre-mentorat/

Am crescut în orfelinat. Timp de 20 de ani petrecuți acolo, lucrurile nu erau prea ușoare. Mediu plin de agresivitate, boală emoțională, suspiciune față de adulți, suferință.  Multă bătaie, regres pe care-l simțeai în corp, în minte, în inimă, în viața ta.

M-am întrebat cum poate schimba viața unui copil un om care n-a cunoscut o secundă ce înseamnă viața de orfelinat!

M-am întrebat cum e posibil ca un om să-ți fie mereu aproape, să-ți spună cât de bun ești.

Să te transforme din copilul abandonat în viitorul antrenor al copiilor geniali!

Orice copil are nevoie de un mentor care să-i fie un ghid în viață!

Toți copiii au nevoie de un model de viață!

Împreună schimbăm vieți!

Puterea lui IMPREUNA exista. Suntem noi toti! 

Oricine poate dona pentru ca viitorul acestor copii sa fie diferit si mai bun. Donează AICI

Orice donatie este bine primita, pentru ca putin cu putin se strange mult.

Si inca ceva, va rog, dati mai departe mesajul pentru ca doar IMPREUNA putem schimba ceva. #DoneazasiDamaideparte

 

Reclame