Cum să mentorezi un copil? Putem permite generațiilor de copii să se rateze?


 

Un mentor de-a lungul vieții, aici împărtășește perspectivele sale despre cum să hrănească potențialul copilului. De ce copiii nu mai găsesc interes la școală, de ce există violență, de ce există atâtea probleme în educație și protecția copilului? Iată răspunsurile!

În urmă cu două săptămâni am dat un anunț pe grupurile de prieteni despre ieșirea mea în oraș cu copiii abandonați. I-am rugat să se anunțe înainte cu cel puțin două zile pentru a putea anunța autoritățile și însoțitorii lor. În ultima zi, aproape 10 persoane și-au manifestat dorința de a participa la acțiune, chiar financiar. Însă, surpriza a venit în ziua activității.

Niciun săritor, nici măcar un anunț sau un mesaj.  O singură persoană.  Din patru. Cheltuielile împărțite în câțiva oameni, timpul alocat pentru copii s-a împărțit la doi. A mentora un copil înseamnă caracter, empatie, implicare și devotament. Și iubire.

Că ești profesor, antrenor de sport, artist plastic, economist, asistent medical, jurist, toți pot deveni mentori.

Toți copii au nevoie disperată și doresc mentori, așa că ai putea fi unul fără să știi asta. Acum, ce ar însemna asta pentru tine? Mentorii îi ajută pe copii  să crească și să se dezvolte. Ei le  oferă putere, îndrumare și dragoste.

Un mentor este mai mult decât petrecerea timpului cu un copil. Este nevoie de o investiție de timp, energie, răbdare, efort și, cel mai important, dragoste.

Atât de mulți oameni se întreabă ce este în neregulă cu tinerii, copiii, adolescenții ceea ce este greșit în legătură cu această generație. Educația de acasă, respectul față de părinți, profesori și generația matură. „Copiii de azi” este oftează mulți dintre noi! Același lucru  e  auzit de noi de la părinți, antrenori, profesori și mentori, așa cum au fost auzite de ei de la ei.

Trebuie să permitem copiilor noștri să eșueze? Din cauza eșecului apare creșterea, rezistența, rezistența. Cum altfel vor afla tinerii despre modul în care funcționează lumea, dacă nu le permitem să depășească luptele lor?

Copiii, tinerii primesc mesaje de dezaprobare pe parcursul zilei de la mulți dintre adulții din jurul lor: la școală, acasă, în familie, la rude, în vizită la prietenii de familie. ‘Trage-ti pantalonii. Pune-ți telefonul. Spune bună ziua.“Acestea sunt rețineri obișnuite – uneori chiar insulte verbale – care sunt  fost aruncate asupra copiilor.

Un mentor nu protejează un copil  de acest lucru, ci mai degrabă un mentor oferă copiilor o voce constantă și liniștitoare de sprijin. Un mentor oferă unui copil o altfel de voce, o altfel de ureche.  Cineva care este întotdeauna disponibil pentru a asculta.

Copiii noștri nu doresc ca cineva să-i mute și să-i salveze. Ei nu au nevoie de „părinți elicoptere” care să zboare în orice situație de necaz pentru a salva ziua.

Trebuie să permitem copiilor  noștri să lupte, dar trebuie să îi sprijinim.  Lupta este în regulă dacă este întâmpinată cu dragoste și transformată într-o oportunitate de învățare.

Copiii  trebuie să înțeleagă că nu sunt singuri. Ei au o structură de sprijin. Ei au o rețea de oameni cu adevărat interesați de creșterea și dezvoltarea lor.

Înțelegerea faptului că cineva are o distribuție de sprijin este un lucru minunat. Elevii sunt extrem de intuitivi și pot spune când se angajează cu cineva care este sincer și investește. Ei își doresc oameni care sunt interesați de viața lor și de luptele lor. Sigur, vor sfaturi, dar vor mai mult de atât.

Copiii vor să fie ascultați.  Adolescenții vor să fie ascultați, să îi iubești.

Acum, acest lucru nu înseamnă că rolul unui mentor este pur și simplu unul permisiv  Un mentor ar trebui să demonstreze abilități puternice de luare a deciziilor, să trăiască o viață exemplară și să fie acolo pentru a-i  prinde atunci când cad.

Principiul FII. Fi prezent. Deschis. Fii pozitiv.

De-a lungul anilor mei de lucru cu copiii, am încercat să găsesc un mod simplu în care să-i ajut să trăiască o viață pozitivă și productivă.

A fi prezent înseamnă mult mai mult decât a fi acolo, deși acesta este un început bun. Pentru a fi un mentor eficient și pentru a construi o relație puternică și semnificativă cu o persoană tânără, trebuie să apară. Trebuie să fii acolo. Trebuie să fii prezent. Concentrați-vă eforturile și energia asupra mentoratului și asupra experienței pe care o aveți. Mentorii ar trebui să fie complet prezenți și angajați.

Fii deschis pentru experiențe noi. Fiți deschisi la noi moduri de gândire. Copiii și adolescenții sunt deseori criticați pentru modul în care arată, hainele pe care le poartă, timpul pe care îl cheltuiesc pe telefon.

Fiind un adolescent este o repetiție pentru a fi adult. Aceasta înseamnă că copiii vor experimenta și explora; elevii vor face greșeli.

Elevilor nu trebuie să li se amintească despre greșelile lor; elevilor nu trebuie să li se spună ce au făcut greșit și au spus ce ar fi trebuit să facă. Adolescenții au nevoie de cineva să-i asculte pe ei să muncească prin greșeală, mai degrabă decât să-l critice sau să o condamne.

Vor apărea greșeli. Elevii se vor lupta. Mentorii sunt acolo pentru a-i ajuta . O modalitate de a face acest lucru este să fii consecvent. Altă este să ai  compasiune. Trebuie să îi asculți. Și cel mai important este să se simtă  iubiți.

Reclame