Arta de a nu fi un om obișnuit, ci unul extraordinar


În viaţă întâlneşti oameni care, atunci când ai un moment vulnerabil, profită la maxim de sălbiciunea ta. Dar există şi oameni care îţi arată preţuire şi suport – şi, culmea, aceştia sunt tocmai aceia de la care ai cele mai puţine aşteptări.

Îl chema Rudolf. S-a stins la 17 ani. Asistenta medicală i-a spus c-o să-i treacă. Îl durea abdomenul groaznic, iar pentru asta a primit o pastilă pentru cefalee ( paracetamol). Înainte de moarte mi-a șoptit ceva la ureche: să rămâi extraordinar viața întreagă și să ajuți copii. Chiar dacă ești un om mai puțin obișnuit, oamenii te vor descoperi. Le spunea în durerile cumplite, drogat de morfină. Lângă el stăteau pe marginea patului colegi de centru, rămași cu gura căscată.

După doi ani i-am dedicat un volum de versuri: Nostalgie în oglindă, carte publicată în Târgu-Mureș.

Noi îl strigam Rudi. Un suflet nobil, sensibil, plin de energie. Visa să devină artist. La centru toți aveam preocupări artistice. Aveam o groază de lucruri de învățat unul de la celălalt. Eram mentor peer pentru fiecare domeniu de interes. Unul era preocupat de dans, altul la teatru, pictură. Eu eram pentru literatură, științele umaniste. Rudi era bun la toate, gimnastică, aerobică, dans. Avea o abilitate extraordinară de a crea coregrafii pe timpul nostru în ritmul muzicii hip-hop, techno-dance, șamd.

Au trecut 10 ani de când s-a stins. 10 ani de când lupt pentru visul lui și al copiilor abandonați ai României.

E un lucru simplu pe care și l-a dorit un om mai puțin obișnuit dar care și-a câștigat dreptul de a fi extraordinar, lângă brațul drept al Divinității.

Cât suntem vii trecem cu vederea la faptele și vorbele oamenilor simpli.

Să fii un om căruia i se simte lipsa într-o încăpere plină de oameni. Să fii un om care lasă în urma lui multe amintiri frumoase în sufletele oamenilor pe care i-a cunoscut. Să fii extraordinar! ( Iustina Ţalea)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s