Ce vor copiii de la mentori? 10 pași pentru a deveni mentor


Înseamnă Big Brother sau Big Sister. Ce fac acești mentori și care sunt așteptările unui copil care urmează să intre într-un program de mentorat? Persoana care lucrează cu ei în primul rând trebuie să fie o influență pozitivă în viața lor, să construiască o relație pozitivă, indiferent că sunt voluntari, asistenți sociali, profesori, membru de familie sau vecin. Asociația Gifted Center Kristopher este prima organizație care se ocupă de formarea și pregătirea mentorilor pentru copii! La ultima întâlnire avută cu unul din copiii pe care-i mentorez mi-a oferit un medalion cu best  friend. După câteva săptămâni am stabilit relația de încredere. Hai să-ți arăt care este abordarea mea în mentorat

 

  1. Construirea unei relații

Fii un ascultător activ. Găsește un limbaj comun de comunicare. Vorbește mai puțin despre tine, lasă-l pe copil să-și spună povestea ( nu-l trage de limbă), lasă-l să-ți câștige încrederea. Asta se face în timp.

  1. Stabiliți câteva așteptări realiste.

Discută cu copilul despre obiectivele lui. E important să dai timp copilului să înțeleagă ce vrea de la tine, apoi găsiți lucruri în comun care vă face să vă dezvoltați împreună. Lasă copilului să știe că tot ceea ce faci pentru el este bine.

De exemplu, un copil poate avea obiective legate de a-și face mai mulți prieteni sau de a-și îmbunătăți notele. Discutați cu aceștia modalități concrete de a face acest lucru, cum ar fi să vorbească cu oameni noi, să fie de ajutor, să asculte profesorul și să ceară ajutor pentru temele lor.

Un copil de liceu poate spune că vrea să devină celebru, sau pur și simplu doresc să absolve liceul. Vorbiți cu ei despre modalități de a gestiona timpul între lucrurile pe care trebuie să le facă, cum ar fi munca școlară și hobby-urile lor, cum ar fi sportul sau muzica.

  1. Acordați-vă timpul.

În mentorat timpul înseamnă enorm de mult pentru copil.  Copilul se bazează pe ajutorul, sfatul tău! Nu doar la atelierele specializate ci și în afara programului.  Relațiile de mentorat-copil  sunt cele mai benefice atunci când durează un an sau mai mult. Dacă ești  capabil să te  angajezi atât de mult timp unui anumit copil, încearcă să faci acest lucru. Dacă ești  un mentor voluntar, profesor sau asistent social, te vei angaja la toate întâlnirile importante din viața lui.  Un mentor este cel mai informat  și este considerat  un membru al familiei sau un prieten.  Faceți întâlniri săptămânale cu copilul!

  1. Valoarea confidențialității.

Relația dintre mentor și copil este confidențială, una importantă. Acolo se leagă lucruri importante ce țin de viața copilului și e important să știe de fiecare dată că informațiile pe care ți le oferă nu îl pun în pericol. Nu repeta lucrurile pe care ți le-a spus cu privire la sentimentele, gândurile sau emoțiile copilului Permite copilului să se ocupe de conflicte pe cont propriu, cu excepția cazului în care îți  cere ajutor și să te asiguri că rămâi loiali lui ca mentor. Nu ești  mentorul părinților sau al altor membri ai familiei.

  1. Fii pozitiv

Arată-i  că te  bucuri cu adevărat că  petreceți timp cu el, zâmbind și având un simț al umorului. Când ți va spune despre dificultățile pe care le întâmpină. Fii sincer, ajută-l să găsească singur soluții, îndrumă-l acolo unde sunt cele mai corecte decizii pentru viața lui.

  1. Concentrează-te pe obiectivele lor, nu pe problemele lor!

Dacă știi  că un copil este implicat în activități riscante, ajută-l să se concentreze asupra educației, sănătății sau relațiilor pozitive, ca modalități de scăpare treptată de comportamentul riscant. Atunci când îți va  spune unul dintre scopurile lor, fie că este vorba de un mic, cum ar fi îmbunătățirea notei de la școală, fie că este vorba de o problemă mai  mare, cum ar fi să devii un atlet profesionist, actor, dansator,  să îl  sprijini și să îl ajuți să se concentreze pe lucrurile spre acest scop. Copiii trebuie să aibă obiective! Lucrați mereu pe ele fără ca ei să simtă vreo presiune. Alege o temă care să devină un traseul al rezolvării obiectivelor!

 

  1. Fii sincer cu privire la greșelile tale.

Relația de mentorat este unică deoarece, spre deosebire de un părinte, ești un adult sau un coleg mai vechi, care este atât un model de model, cât și un prieten al mentorului tău. În loc să stabilești  reguli sau să dai consecințe, spune-le de ce crezi  că ar trebui sau nu ar trebui să facă ceva prin împărtășirea greșelilor pe care le-ai făcut și cum ați învățat de la ele.

Profesorii pot uneori să facă reguli și să aibă consecințe pentru a-și conduce sala de clasă; totuși, să iei cât mai mult timp pentru a purta discuții individuale cu elevii, în special copiii care par a fi tulburați.

Când împărtășești  o poveste despre o greșeală, poți spune: „Aș fi vrut să nu fi făcut asta pentru că am trecut printr-o perioadă grea. Nu mi-ar plăcea să văd că ai aceleași tipuri de dificultăți. ”

Împărtășirea propriilor experiențe funcționează cel mai bine atunci când deja ai  construit o relație solidă și copilul are  încredere în tine. Dacă expui  povestiri personale prea devreme, copilul poate să nu înțeleagă de ce faceți acest lucru.

  1. Oferă-le resurse.

Dacă un copil are nevoie de ajutor pentru găsirea altor servicii de asistență, cum ar fi înscrieri la anumite cursuri, ateliere, programe de formare continuă, ajutată-l să învețe cum să se înscrie, ajută-l să vadă lucrurile.

  1. Sărbătoriți realizările.

Când copilul atinge unul dintre scopurile lor, spune-le cât de mândru ești de el. Evită  să cheltui o mulțime de bani pentru a-ți arăta susținerea, deși mărcile mici de sprijin sunt bune; în schimb, dă-i motivație emoțională pentru a continua și a încerca să atingă mai multe obiective.

  1. Înscrie-te la formarea națională de pregătire a mentorilor!

 

Suntem prima organizație care se ocupă de formarea și pregătirea mentorilor specializați! Asociația Gifted Center Kristopher își propune să formeze la nivel național, în primul an peste 500 de mentori! Oricine poate să se înscrie la cursurile de mentor J

 

 

Despre mine:

 

De 10 ani sunt mentorul și antrenorul copiilor și tinerilor geniali! Mulți dintre ei au avut realizări în plan școlar și social. În prezent mentorez două fetițe gemene ( 5 ani),  un tânăr student, doi frățiori ( frate mai mic și o soră mai mare), doi frățiori dintr-un centru de plasament.

Reclame