Copiii pe care nu îi dorește nimeni


Astăzi mă sună un puști de 10 ani dintr-un centru să mă întrebe când deschidem centrul de mentorat. Nu știu, îi răspund. Facem schimb de inimi? Mă întreabă plângând copilul! Oamenii nu au încredere în noi, așa-i?    Eu am încredere în oameni, am încredere în tine! Oamenii te iubesc și te vor iubi! Înțelegi?!

Citește întreaga poveste… https://gogetfunding.com/doneaza-o-sansa/

Gata, pot să-mi recuperez inima? E a ta! Păstrează în tine calitățile pe care vrei să le vezi în oameni!  E un dialog real pe care-l purtăm zi de zi, conexiunea, schimbul acela de energii în care micuțul vrea să simtă că nimeni nu-l va abandona. Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat! Să-i spună cineva că e puternic, că nu e singur pe lume, să capete curaj, încredere e un lucru important pentru viața oricărui copil, dar mai ales pentru cei care n-au avut șansa să crească alături de părinți.

Imaginați-vă un sondaj pe care ați putea să-l faceți cu orice om pe care-l întâlniți pe stradă: de ce are nevoie un copil abandonat ca să nu-și piardă talentele și să nu se abandoneze!

 Cine este cu adevărat copilul abandonat!

Poate ai fost o singură dată în viața ta în vizită la un centru de plasament. Ai avut curajul să stai să te joci cu ei? Cât timp ai fi vrut să-ți petreci cu el? Câteva ore de voluntariat? Câteva minute? Timp de o săptămână? Copilul abandonat e un izvor inepuizabil de iubire. Ți-l oferă în permanență fără să îi ceri! Copilul abandonat este ființa care nu vrea să simtă părăsit! Este copilul pe care-l poți salva, copilul căruia îi poți oferi toate șansele să se dezvolte personal, să-și descopere talentele! Îți poți asuma calitate de mentor pentru un copil abandonat?

Să vorbim despre timp cu copilul tău

De cât timp are nevoie un copil să petreacă timp de calitate cu părinții lui? De o oră, două? O zi, o lună? Dar un copil abandonat? Sunt întrebări la care răspundem destul de greu, nu-i așa? Timpul înseamnă bani, înseamnă muncă, înseamnă fuga de la birou până acasă! Voi mai aveți timp să vă iubiți copiii? Mai aveți timp să-i spuneți pe zi-lumină te iubesc, ești cel mai frumos dar?

Tocmai ei, cei lipsiți de căldura unui cămin și de dragostea unei familii adevărate m-au primit pentru câteva zile în propria lor familie de frați și surori. Pentru că asta este realitatea pe care eu am văzut-o. S-au ”adoptat” reciproc și se îngrijesc unii de alții. Nu le lipsesc decât o mamă și un tată care să îi mângâie de noapte bună, care să îi ghideze în viață, să fie acolo când plâng, să le sărute rana când se lovesc, o mamă și un tată cărora să le spună ”vă iubesc și va mulțumesc”. – Irina Biță

Un centru dedicat lor și mentorilor în formare

Centrul Național de Mentorat în Educația Talentelor Centrele de mentorat în Educația Talentelor, din București și Iași reprezintă un program complet de mentorat, ce are ca scop dezvoltarea personală, contactul dintre cele două categorii de copii și – mai ales – șansa celor abandonați, de a avea o viață lipsită de respingere socială.

Detalii: https://gogetfunding.com/doneaza-o-sansa/

Răspunsul l-am găsit la ei: ei au nevoie de mentori permanenți, așa cum părinții ar trebui să-și găsească timp pentru iubire.

Un mentor nu înseamnă părinte sau voluntar vizitator ci un om implicat în viața lui, cu bune cu rele!

Timpul dedicat pentru iubire, pentru talentele copilului , pentru pasiunile lui. Mentor înseamnă să fii acolo permanent pentru el, într-o conexiune autentică! A fi mentor nu înseamnă să bifezi niște întâlniri și-apoi să cauți alte activități care să-ți aducă neapărat împliniri. Recunoștință sau adeverință pentru școală!

Un copil abandonat simte pierderea părinților încă de la naștere!
Un copil abandonat este izolat, lipsit de iubire!
Un copil abandonat se naște singur, plânge singur.
Un copil abandonat se simte abandonat!

Sunt mentorul a doi copii minunați, crescuți în centrele de plasament și îmi dau seama că implicarea mea în viața lor înseamnă mai mult decât o vizită! Să fii ghidul lor în viață, modelul și inspirația lor pentru viață!

Voi când ați ajutat ultima dată pe cineva? Sau vă mai aduceți aminte când vi s-a oferit ultima dată ajutorul? Ați auzit despre conceptul educațional Dă Mai Departe? Mă numesc Lajos Kristof ( 33 ani), un tânăr de succes în educație, ieri copilul abandonat din orfelinatele României!

Ce voi face cu suma pe care voi o donați!

Voi crea două centre regionale de mentorat în care voi forma mentori, voi dezvolta programe dedicate pasiunilor lor, mentori pregătiți de mine care vor petrece timp de calitate.

Reclame