Genialii fără șanse ( III) Dora, 11 ani : Dacă voi ajunge doctor, niciun copil nu va rămâne abandonat în spitale


 

Povestea Dorei în vârstă de 11 ani este una dramatică, ieșită din orice tipar al unui om trecut prin toate suferințele copilăriei. Deși, la o vârstă atât de pură, atât de puternică, cu toate fragilitățile unui copil care zâmbește, iubește și dăruiește necondiționat, aflăm din mărturiile ei că visul să devină cel mai bun medic e pe cale să devină un țel în viață. Dar asta nu e nimic. Căci dorința e mult mai puternică, visul pe care vrea să-l aibă orice copil abandonat este să aibă toți, dar toți copiii dreptul la o familie.

Dora mai are un frățior de trei anișori. Mama lor i-a abandonat. I-a lăsat în stradă, în fața casei. De-acolo, doar la câțiva anișori, Dora și fratele ei mai mic de nici doi ani au fost puși în fața unei lumi în care trebuiau să se descurce.

“Mama și-a găsit alt bărbat. A decis să ne abandoneze, fiindcă actualul soț i-a cerut mamei să aleagă între el și noi. Cam asta s-a întâmpat. Iar eu vreau să merg la mama mea, vreau să stau lângă frații mei.“ – Dora, 11 ani

 

“Să nu moară de durere, să nu aibă dureri cumplite, să fie fericiți, să aibă părinții lângă ei. Ăsta e visul meu, voi credeți în el? Voi, cei din sală, credeți în visul meu?“ se adresează publicului copila cu lacrimi în ochi!

N-am rezistat, am plâns de durerea lor! E cumplit să vezi cu ochii tăi copii atât de buni și care trec prin suferințele abandonului matern! Cât de crudă poate să fie soarta lor! Pe cine ar trebui să judecăm, cine suntem noi? Dumnezeu e martor Și-L rog să aibă grijă de inimile lor atât de frumoase! – un părinte care a dorit să rămână anonim, participant în Tabăra de Excelență

Să fie oare o lecție de viață? O mărturie, o promisiune? De ce-ar trebui să promită un copil trecut prin toate traumele psihologice? Oare, durerile astea morale n-ar trebui să le simtă statul român sau cei care ar trebui să vegheze la durerile celor aflați în situații de criză! Dar noi. Noi cum putem simți o astfel de experiență trecută printr-o vârstă atât de fragedă. Așa cum Dora a trecut, probabil, în România numărul copiilor abandonați depășește cu mult peste media statisticilor prezentate de autorități.

 

Se oprește în fața microbuzului. Suspină în tăcere, își privește mentorul care abia reușește să-i dea drumul din brațe și se apleacă la urechea ei, șoptindu-i cu lacrimi: Mi-e dor de mami, în fiecare seară plâng după ea. În atmosferă e o emoție atât de puternică încât, în jurul ei se strâng cu toții și-o strâng în brațe, plângând alături de ea. Microbul suferinței umane nu se oprește aici. Șoferul care abia-și mai ține lacrimile în cercul pupilelor răbufnește interior, ca printr-o tăcere vulcanică a plânsului.

“Am judecat părinții lor, iar ei au o inimă atât de pură, atât de curată încât acel curaj pe care nu mi-l pot imagina cum vine din sufletul unui copil cu inima frântă, părăsit de propria mamă, Îmi cer iertare, dragi copii, îmi pare rău, voi sunteți cei care ne învățați adevărata lecție de iertare. Ne-ați învățat să fim fericiți pentru orice lucru mărunt din lume! Vă felicit din toată inima, “ suspine Elena, ținându-și în brațe pruncul de numai un an.

Mentoratul ar trebui să stea la baza fundamentelor educației, dar din păcate, nu este așa. Fără îndrumarea unei persoane înzestrate cu răbdare și experiență, mulți copii nu își vor descoperi potențialul maxim.

Copiii sunt foarte diferiți, iar instituțiile noastre nu sunt pregătite să le ofere fiecăruia dintre acești copii talentați îndrumarea individualizată, necesară dezvoltării lor personale.

Lumea poate fi schimbată doar de majoritatea si de puterea unei comunități. Toți copiii au șanse egale în viață sau așa ar trebui să fie, indiferent că sunt din familii cu posibilități medii, mici sau copii abandonați de părinți și cresc în centre speciale.

Centrul de Mentorat va avea două direcții: vrem să le completăm educația celor mici prin activități altfel de tip afterschool și ateliere și furnizare servicii gratuite de mentorat individualizat pentru copiii fără posibilități. Însă, dorim să oferim și copiilor cu posibilități oportunitatea de a participa la programele noastre de dezvoltare personală, contra cost.

Ajută-ne și tu! Fii mentor și lasă-te inspirat de copii, sau donează pentru ca ei să aibă o viață mai bună!

ÎMPREUNĂ, PUTEM SCHIMBA VIAȚA COPIILOR!

https://mentor-romania.ro/

Reclame