De ce copiii au nevoie de un mentor?


Sunt mii de copii  au nevoie de îndrumarea  unui mentor care să fie un rol pozitiv și un model, care să le vorbească despre viață. Tu poți fi persoana aia! Donează o șansă pentru a schimba în bine poveștile copiilor abandonați!

Un mentor înseamnă om dedicat sută la sută în viața lui, care să fie modelul autentic de viață, care să-l inspire, să-și găsească timp pentru a contribui la evoluția copilului!

Un mentor înseamnă omul care găsește timp pentru joacă, timp de recreere, timp de învățare continuă, pe o perioadă de mai mulți ani!

Aventura începe de la vârste fragede când copilul se naște într-o familie în care universul mental este în formare, rețeaua neuronală este la vârful cel mai înalt de evoluție. În dezvoltarea naturală a copilului, tot ceea ce nu este folosit ca potențial dispare. Mulți dintre noi negăm talentele native ale copilului pe motiv că nu poate, că e prea mic, că sarcinile sunt prea dificile.

În lumea copilăriei apar tot felul de informații care se transformă în pasiuni, în domeniul pasiunii se transformă niște capacități de lucru și mecanisme individuale de învățare. Apare sistemul de înțelegere a informațiilor, la tot ceea ce înseamnă fragil și sensibil, natura, omul, descoperirea corpului, bunătatea, frumusețea.

De ce ne pierdem atât de ușor potențialele? De ce ne pierdem speranțele, stima de sine, randamentul școlar?

Copilul aude prima dată un nuu mare de tot, apoi reproșuri, pedepse, recompense. Mai târziu i se spune că e prea prost să facă anumite lucruri. Toate obstacolele pe care le întâmpină copilul după primii șapte ani de viață e doar bolovanul venit în viteză, pregătit să-i distrugă viața emoțională.

Copilul devine din ce în ce mai obosit, plictisit, pentru că-și pierde pasiunile. Fără să fie încurajat să aibă un domeniu pe care să se specializeze, micuțul își dezvoltă un mecanism puternic de ascundere a abilităților.

În experiența mea profesională am descoperit mulți copii care la prima vedere păreau fără nicio șansă de vindecare, poate e prea mult spus, însă de cele mai multe ori, acest copil ascundea în ochii lui o sclipire uriașă. În mintea lui avea groapa de vise valoroase pe care le putea scoate la suprafață.

Nu-i așa că, dacă-n viața lui apărea un mentor de inspirație umană, toate fricile, toate speranțele căpătau din nou viață. Iar toate abilitățile ascunse ieșeau la suprafață!

Cu atât mai mult, copilul dacă va face parte într-un program dă mai departe în care să contribuie cu talentele lui va reuși să-și ajute semenii!

Va câștiga mai multă încredere în sine!

Își va corecta notele de la școală!

Va avea un cerc mai mare de prieteni!

Va avea un mediu superb de încurajare care să-l ridice la valoarea la care este!

Vă provoc, așadar, prieteni dragi să ne dați o șansă! Să înființăm primul centru de mentorat în educația talentelor!

Centrele de Mentorat în Educația Talentelor din   București și Iași înseamnă un centru educaționa în care se vor întâlni ( în regim de afterschool și activități de wekeend): un mentor la copil, un model autentic de educație în familie, programe atractive pentru recuperarea abilităților înalte. Programul  de mentorat individual dar și pe grupuri de abilități extins pe un an înseamnă acțiuni și proiecte de implicare socială și protecția mediului, spectacole de excepție cu implicarea artiștilor din muzică, teatru și coregrafie, târguri de inventică.

 

 

Reclame