S-au ”adoptat” reciproc și se îngrijesc unii de alții.


 

Săptămâna 16-22 iulie am avut onoarea sa merg în tabără și să lucrez alături de o echipă minunată cu câțiva copii de la centre. Tabăra a început pentru mine în momentul în care Lajos mi-a propus să mă implic în lucrul cu minunații copii. Din acel moment am așteptat cu sufletul la gură să îi cunosc iar așteptarea mi-a fost răsplătită cu emoții pozitive și multă, multă bucurie.

Când mașina cu copii a intrat în curtea locației și le-am văzut fețișoarele pline de curiozitate și ochișorii sclipind a inteligență și iubire m-am emoționat teribil și inima a început să mi-o ia la galop.

-Eu sunt Nicușor! A rostit cu încredere și curaj un băiețel de cinci anișori care mă privea prin ochi până în suflet.

Asta a fost prima lecție pe care am primit-o în tabără. Apoi, rând pe rând au urmat altele și altele. Fiecare copil mi-a arătat cum să-i ghicesc sufletul, cum să mă bucur de ce îmi oferă clipa, cum să râd cu poftă și cum să avem grija unii de alții atunci când suntem mulți dar singuri.

Tocmai ei, cei lipsiți de căldura unui cămin și de dragostea unei familii adevărate m-au primit pentru câteva zile în propria lor familie de frați și surori. Pentru că asta este realitatea pe care eu am văzut-o. S-au ”adoptat” reciproc și se îngrijesc unii de alții. Nu le lipsesc decât o mamă și un tată care să îi mângâie de noapte bună, care să îi ghideze în viață, să fie acolo când plâng, să le sărute rana când se lovesc, o mamă și un tată cărora să le spună ”vă iubesc și va mulțumesc”.

În timp ce scriu îmi joacă în ochi lacrimi de dor și neputință față de copii cu suflete sfâșiate care aleargă, râd, se joacă, glumesc și strălucesc datorită resurselor infinite de iubire, blândețe și inteligență.

Nu am cum să nu spun câteva cuvinte despre oamenii deosebiți care au creat echipa. Arteni Vlad este cel care a lucrat cu bucuria și inocența unui copil. Cu măiestrie si dragoste de frumos ne-a încântat Raluca RadulescuMaria Irina Fleischer ne-a ocrotit și îngrijit cu iubire curată de mamă. Grecu Elena ne-a dăruit din cunoștințele ei și ne-a dat încredere în mai bine.

Iar Lajos, Lajos Kristof a trăit ce trăiesc acum acești copii și cu deosebită înțelegere, experiența, blândețe și profesionalism l-a ascultat poveștile ca mai apoi să îi îndrume și să îi ghideze cu prietenie și iubire părintească. Acestor oameni le sunt recunoscătoare pentru că mi-au oferit șansa să fac parte din echipa lor și astfel am cunoscut copiii deosebit de talentați, sensibili și inteligenții de la centre.

Foarte important este că pentru Lajos ”tabara” încă nu a luat sfârșit. Drumul lui alături de copii acum începe. El se luptă ca să le dea o șansă la viitor și, la fel ca ei, merită toată susținerea noastră. A tuturor!

P.S. În imagine este un mesaj de la un copil plin de speranță.

 

Irina Dorobanţiu Biţă – mama unei fetiţe de cinci anişori

Reclame