Timp de șapte zile, micuții geniali din orfelinate își vor descoperi pasiunile în tabăra de excelență


Micuții geniali crescuți în casele de tip familial și centru de primire urgență din București vor beneficia de programe de tip gifted education într-o tabără de excelență ce va avea loc în perioada 16-22 iulie, la Corbeni, județul Argeș.

 

O echipă de tineri specializați în muzică, regie și film, teatru, coregrafie dramatică, dans liric, biologie, psihologie și dezvoltare personală. Timp de șapte zile, îi vor antrena pe micuții geniali în activități incitante în care ei își vor putea identifica mai bine pasiunile, să-și dezvolte creativitatea și abilitățile sociale și emoționale  pentru a face față cu succes la diferite provocări din viață.

Mentorii îi vor ajuta să găsească inspirație și forță pentru a-și găsi menirea și talentul, lucruri care îi vor ajuta să supraviețuiască, să-și depășească condiția, să se descopere pe sine. Printr-un mediu educațional altfel, copiii vor găsi în mentorii programului sprijin și consiliere permanentă, în care ei vor avea șansa să le adreseze întrebări, despre felul în care pot depăși traumele abandonului.

În fiecare zi când discutăm în echipă pentru dezvoltarea proiectelor și includerea  copiilor excluși, fie că vorbim de copii abandonați sau din familii foarte bune, ne întrebăm ce putem face pentru ei ca să-și găsească rostul și misiunea în viață?

Ce putem face ca aceşti copii să trăiască la fel ca oricare alţii? Să se bucure, să aibă prieteni, să facă lucruri (singuri), să ajungă să facă acel miraculos prim pas, care le dă speranţa că sunt pe drumul cel bun, printr-o educație de excelență. – președinte fondator Gifted Center Kristopher România

Pentru prima dată în România, copiii geniali din familie și din sistemul de protecție a copilului vor colabora pe abilități, domenii de pasiune și pe diferite sensibilități. Cea mai mare provocare și ideal al nostru este să găsim un loc al binelui și frumosului pentru toți copiii, fiindcă ei pot da speranță la un viitor mai bun.
15135833_10209882597800600_6907878431735053663_n

Reclame