Domnule Alexandrescu, un orfan poate fi OK, fiindcă nu e orfan!


Meritul pe care-l am, stimate senator,  nu se datorează sistemului. Știți de ce? Fiindcă niciodată n-am fost orfan. Chiar dacă mi-am acceptat condiția, niciodată n-am ezitat să lupt, să nu mă abandonez. Chiar dacă am mâncat bătaie, am fost înfometat, asta nu înseamnă că sistemul m-a făcut să pierd lupta cu mine, să mă ridic. Nu m-a ridicat sistemul ci oamenii din interiorul acestora. Oameni pe care, probabil nu-i cunoașteți și nu i-ați cunoscut!

Chestionați oamenii, printre puținii umani care au ridicat micuții!

Nu mai transformați micuții abandonați în luptători  împotriva sistemului! Ei au nevoie de siguranță, educația modelului pozitiv din societate!

Copiii abandonați nu au nevoie de psihiatrie ci de o educație mai bună care să le descopere talentele, să-i ajute să-și dezvolte pasiunile, să se dedice lumii cu iubire.

Așadar, un copil abandonat pe care l-ați descoperit, e puțin spus, sunt convins că n-ați făcut efortul ăsta. Ați căutat drame, scandal. Asta spune mult! Nu v-ar plăcea să găsiți comori printre acești copii? Eu am reușit! I-am găsit! Poate sunt  puțini.

Sunt micuți care vin pe lume cu daruri extraordinare și care dovedesc sensibilitate înaltă. Dar asta nu înseamnă că sunt un exemplu de victorie asupra sistemului ci demonstrează o condiție mult mai umană: mulți dintre ei ajung să-și construiască o carieră de succes, o viață mai bogată. Sunt copii care construiesc sistemul alături de cei care îi îngrijesc!  Vă întrebați, atunci, oare a cui e meritul?

Unii angajați au îmbătrânit, au murit, au suferit. Alții sunt în viață și se bucură de rezultatele acestor micuți. Sistemul niciodată nu va învinge fără rezultatele acestora. Fiți convins, cu și fără ajutorul dumneavoastră. Fiindcă n-ați făcut decât să murdăriți o familie de copii bătuți de soartă care caută respect, iubire necondiționată și educație.

Cumva intenționați să distrugeți un sistem? Mă îndoiesc, sau nu observ printre picături că-n tot scandalul pe care-l provocați  micuții  sunt cei   care vor suferi?!

Sunt ținta unui discurs politic disperat! Mutați, vă rog, scandalul în curtea care trebuie. Luați-vă de păr cu cei care aprobă hrana zilnică și de îmbrăcăminte cu cei care țin în mână toiagul deciziilor.

Asistența socială nu e de dumneavoastră, cum nici cultura și alte domenii pe care nu le stăpâniți o secundă! Și-am să vă scriu în câteva cuvinte de ce: fiindcă micuții pe care pretindeți că-i apărați vor afla că sistemul din care provin ei trebuie psihiatrizați. Eu vă întreb, domnule senator! Cum vor reacționa micuții pe care-i considerați bolnavi, dependenți de droguri și prostituție?

Cum vor reacționa o bună parte din copiii care, mâine vor avea șansa să aibă în mână destinele viitorului pe care dumneavoastră vreți cu orice preț să-l distrugeți? Unde e mila, compasiunea și respectul față de acești copii? V-ați gândit vreodată că un tânăr poate afla felul în care puneți problema despre sistemul care-l crește.

Poate sunt oameni, oameni care s-au pierdut în sistem de dragul micuților? Care și-au riscat familiile, care și-au năruit sănătatea în favoarea acestor micuți care au nevoie de dragoste autentică, nu de discursuri, au nevoie de o siguranță în viitor, nu de amăgiri și promisiuni. De fapt, ce-ați făcut pentru ei?

În discursul senatorului Vlad Alexandrescu, aparent, apărător al drepturilor copiilor abandonați, sugerează că micuții din sistemul de protecție a copilului trebuie psihiatrizați. Bomba pe care o aruncă de fiecare dată e lansată cu multă patimă, fără responsabilitate și, care produce efectul unui dezastru în imaginea adevărată a sistemului de asistență socială.

Lajos Kristof

Președinte fondator

Asociația Gifted Center Kristopher

Ambasador al Copiilor aflați în situații de risc social major și din sistemul de protecție a copilului

Numit și propus de Institutul Român de Studii și Cercetări Avansate în Educația Excelenței

Membru de Excelență IRSCA Gifted Education

 

Reclame