Prof. Florian Colceag: Copiii abandonați trebuie ajutați să nu se abandoneze


Un copil abandonat e întotdeauna dispus  să-ți ofere iubire, empatie, fără să distrugă nimic în jurul lui. E înzestrat cu intelignță emoțională și dispune de o capacitate extraordinară de a-și depăși condiția umană. Sunt mulți care pot să-și întărească aripile, să-și exprime personalitatea, să depășească tunelul fricilor, a traumei de abandon și să se ridice. Asta e condiția de lumină a oricărui copil care primește șansa unei educații de excelență.

 

Copiii abandonați trebuie ajutați să nu se abandoneze! Ei sunt singurii cărora dacă pui lumină în talentele lor vor salva lumea, salvându-se! – Florian Colceag

 

Sunt înzestrați cu abilități de supraviețuire, unii dintre ei pe care i-am cunoscut sunt maturi, isteți, descurcăreți, profunzi, peste experiența de viață a unui copil de vârsta lui. Sunt precoce, da! Și asta mă fascinează cel mai mult. Pot citi gândurile oamenilor, pot trăi experiențele unor copii, adulți cărora trec pragul vieții lor interioare. Dar sunt temători. E firesc, fiindcă frica de abandon e încă vie în celulă, mintea lor e plină de dureri care încearcă să se vindece.  Și nu e atât de ușor. O familie, o îmbrățișare, un cămin poate că astfel de lucruri l-ar ajuta să depășească anumite stări aflate în interior și care oricând ar putea izbucni, dar încrederea pe termen lung.

 

Acum mă aflu în fața acestui proiect interesant, deosebit, probabil alții l-au repetat, însă acest program tabără de excelență este inspirația unui copil abandonat care și-a dori să trăiască aceste experiențe.

 

Eu am reușit. Am învins. Am avut încredere. Am avut curaj, descoperindu-mă prin participarea la tabere dedicate copiilor cu inteligență peste medie. Apoi am crezut în mine și asta mi-a dat cea mai mare încredere spre cursa pentru viitorul meu. Am toată convingerea că în sistemul de protecție a copilului există copii care pot aduce împreună cu mine schimbarea pe care o vor în lume!

 

Dacă vrei să ne ajuți să împlinim visul celor 20 de copii, donează și dă mai departe!

https://www.facebook.com/donate/2006345646360854/

 

 

Reclame