Cuvinte care pot bloca energiile copilului


 

Ai mei de la grădiniță n-aveau somn deloc! Ce să faci în momentul ăla, să-i obligi, hai cu o poveste, nicidecum! Încep cu sensibilizarea, gen, știți, sunt extenuat, terminat, vreți să ne odihnim măcar 10 minute ( timp în care cel mic cânta). Pe urmă facem ce vreți voi! Mergem în parc! Dar micuțul cântă! Să cânte! Dar puiul nu avea nici o secundă stare, semn că trebuie să fac ceva!  Bine, zic! S-a făcut liniște, waw!

 

După câteva secunde constat că în jurul meu e o aiuțeală completă și trebuie să fac ceva cu o mână de prichindei super obosiți după o vizită la fermă. Ar trebui să doarmă rupți, nu-i așa? Păi cum dacă cel mic își făcuse somnul în patul confortabil din brațe, timp de o oră, iar ceilalți leșinați pe banchetă ca pe șezlongul de la plajă?! Hai să ne îmbrăcăm, mergem în parc! Uraaa! Colega mea era leșinată, aștepta ceilalți micuți să le dea de mâncărică.

 

Mergem în Parcul Carol! Începe aventura! Lajos, ți-a lăsat mama bănuți de înghețată, întreabă Adiță! Da, cum să nu, Adițule! Stai să o sun pe mama dacă pot scoate din pușculiță. Ceilalți au servit, mai puțin micuțul care a servit doar cornetul.

 

Ajungem la locul de joacă! Ai mei erau deja cățărați prin carusel, val-vârtej, dar facem un slalom printre părinții ocupați gata să le fure din respirație: nu-i voie, ai să cazi, vezi că te lovești, te rănești! Nu, nu, nu! Păi… #FMM, cum să nu treci prin filtrul emoțional al lor și să nu te întrebi dacă nu cumva am luat-o mai degrabă cu capul!?

 

Jorge observă comportamentul părinților și dă târcoale pe lângă mine observând că ceea ce fac părinții copiilor lor nu e ok. Pune mâna pe șolduri ca un om mare și mă compătimește: ce să-i faci?! Evident, în spaniolă! Dar am înțeles, la noi totul e telepatie!

 

În timp ce acești părinți erau cu o mână spânzurată de gulerul copiilor cu cealaltă pe telefon! Alooo! Pe bune?! Ține-l în buzunar și joacă-te cu piciul tău, sau lasă-i spațiul ăla de intimitate!

 

O chestie care m-a enervat la culme a fost aventura dintre doi părinți care plimbau pe bicicletă. Micuța se accidentează ușor la genunche. Plânge ( speriată), iar mama o ia în brațe, o atitudine firească, tatăl enervat la culme îi țipă la ea ( de față cu micuța de vreo patru ani): ce faci?! Ți-am spus să nu mai…

 

Care sunt cuvintele care blochează energiile copilului: nu știu, nu pot, vedem, vorbim, s-ar putea, poate, mai vedem…

 

Copiii simt seninătatea umană și o tratează ca pe un adevăr, iar ei când se simt trădați dezvoltă o frustrare și o exprimă în felul lor!

 

Dacă vreți să câștigați sinceritate din partea lor, învățaț-i adevărul, prin cuvinte simple: hai să încercăm, vrei să facem împreună, după ce finalizăm!

 

Iubiți, iubiți-vă prin adevăr și veți găsi adevărata lumină.

Reclame