Relația toxică în cuplu, pedeapsa cruntă pentru copii


Voi știți câți părinți trăiesc groaza față de relația toxică pe care o au cu copiii lor? De câte ori îi certați? De câte ori îi pedepsiți? Îi pedepsiți cu relația voastră, cu sinele vostru aflat în suferință! Îi pedepsiți fiindcă le transmiteți frică! Îi pedpsiți pentru că nu aveți încredere în voi!

De câte ori le spuneți că n-aveți timp? Știți câtă teamă există în sufletul lor? Câte temeri și atacuri de panică. Doar pentru că în relația voastră ceva nu funcționează, iar creierul lor magic simte fiecare pas pe care îl faceți.
De-acum înainte voi știți ce aveți de făcut!
Nu-i mai instigați la ură! Nu-i mai încărcați cu problemele voastre! Lăsați-i să vă îmbrățișeze, de câte ori au nevoie! Dați-le timp fizic de calitate să petreacă cu voi!

Acum înțeleg de unde a apărut fenomenul de parenting, ăsta agresiv în care psihologii te învață cum să-ți iubești aproapele, cum să te joci cu copilul tău pentru a realiza o conexiune cât mai apropiată de lumea lui. Să fie oare traumele noastre din trecut și să trăim zbuciumul ăsta emoțional până la suferință? Dar copilul nostru din interior ce spune?

Eu cred că începutul unor relații toxice dintre părinți, neînțelegerile, neajunsurile, tristețea, joburile super solicitante ne transformă în ființe care nu mai gândesc decât la nivelul nevoilor primare, cele simple. Haideți să coborâm câte puțin inima în noi și să găsim în copiii noștri iubirea necondiționată, să creștem odată cu micuții noștri, să găsim cuvintele care descriu visele noastre cu puterea imaginației, a minții, a sufletului, a tot ceea ce înseamnă educația pe care ne-o dorim cu toții pentru copii.

Să fim aproape de ei, să le ocrotim stima de sine, să-i învățăm respectul față de sine, de natură, de oameni, de semenii noștri.
Eu văd zi de zi cum maturizarea asta bruscă a copiilor noștri devine din ce în ce mai des întâlnită. Să fie oare suferința asta care-i macină? Iar dacă ei se transformă în niște genii mai puțin vizibile, haideți să-ncercăm să nu le ucidem ultima speranță și să fim exemplul lor viu pe care vrem să-l vedem în viitorul lor.

Reclame