Sunt doar un tânăr care visează să aducă speranță în viețile copiilor aflați în dificultate


Mulți vă întrebați de ce e atât de special programul Școala de Excelență Kristopher! O fi o clădire, un program scurt în care se întâlnesc oameni și copii, o activitate care se întâmplă doar în wekeend?

Programele sunt dedicate educației timpurii, sub forma unei grădinițe și activități de după școală și ateliere de wekeend.

Va fi acreditată? Da, o vom autoriza și vom obține toate acreditările internaționale pentru a ne pregăti să deschidem o școală după regimul occidental.

Cum ne vom susține? Prin participarea copiilor din comunități ( familie) care vor plăti lunar o sumă.

Grupul țintă: 40% copii care vor plăti o taxă lunară, iar 60% ( copii proveniți din asistență socială, asistență maternală, copii care au venituri de până la 1000 lei pe cap de familie) vor beneficia de gratuitate.

Cât de special e proiectul ăsta de suportă atât de multe eforturi pentru a găsi sprijin. El are nevoie de un început. Toți copiii care au vârste cuprinse între patru și 12 ani pot beneficia de o educației prin experiență, iubire și compasiune.

Pe lângă toate aceste însușiri putem găsi o altă energie a educației. Un fenomen social al pregătirii emoționale, spirituale pentru viitorul lor!

De ce acest proiect? Fiindcă aici e visul meu, e povestea mea de viață. Aici e spiritul și experiența pe care vreau să le transform  într-o lume mai bună pentru copiii noștri.

Totul începe de la zero, fonduri, oameni, clădire.

Un copil abandonat poate învăța pe cel din familie diferența de cultură socială, trăirile și-și poate transforma viața într-o experiență de neuitat, într-o viață mai luminată plină de empatie, bucurie și seninătate.

Un copil cu nevoi speciale în educație, fie el cu probleme de învățare poate descoperi învățarea prin entuziasm, oferind iubire colegului său care îl poate ajuta prin cooperarea pe abilități și aptitudini. Pot crea proiecte de viitor. Împreună pot găsi forța de a pune ideile în practică, se pot implica în proiecte umanitare, sociale sau de tehnologie de mediu.

Un copil care a fost separat de familie și a suportat dezechilibre afective poate dezvolta un echilibru emoțional, doar prin programe comunitare de colaborare și poate dezvolta o rețea de mici experți care să-i ajute să colaboreze în comunitate și afara comunității.

Dar un copil care n-a avut o familie, are posibilitatea de a intra în contact cu o comunitate pasionată de oameni de calitate care să-i inspire.

Alături de o echipă valoroasă, pregătită în domeniul de interes al copilului poate face diferența prin abordarea liberă a învățării, a mentoratului.

Dacă aveți copii ( sau poate nu aveți dar vă doriți!) cred că sunteți alături de visul meu, alături de cel mai frumos proiect care se naște din inima și dorința unui om. Câți dintre voi vreți să aveți un copil fericit care să meargă cu plăcere la grădiniță, la cursuri care să-l ajute să-și descopere pasiunile, talentele?

Eu am făcut primul pas. V-am dăruit o parte din viață. O parte din povestea mea. Haideți, scrieți-mi, dați-mi un sfat, o idee, un om, un investitor, un susținător!

În fiecare zi trăiesc o bucurie care se stinge, se duce mai departe.

Înțeleg de ce mulți renunță să ajute! E greu, dar până la urmă curajul și sacrificiul suprem contează enorm. Mai târziu veți putea culege din rezultate.

Lajos Kristof, antrenorul de genii, își donează ziua de naștere pentru visul copiilor orfani: Am înființat Școala de Excelență pentru copiii instituționalizați”

Povestea mea: când eram mic îmi doream o altfel de educație, în care să aspir la lucruri mai bune, mai folositoare pentru viață.

Știți ce făceam când eram la centru? Aveam senzația că trăiesc singur pe lume, că nu voi ajunge vreodată  să-mi văd viitorul strălucit, cum e acum. Dar acum trăiesc al doilea abandon. În rândurile de mai jos  sper să înțelegeți.

În urmă cu mulți ani, în casa mare cu porțile mari și  albastre, curtea imensă, cu o liniște apăsată,  singur sub trestia mare din curte, ori leagănul ăla  care se mișca bezmetic.  Toate adunate într-o  curte imensă  de beton.

La vecini, dincolo de gard era un lan de porumb.  Din când în când mai vedeam o doamnă în vârstă care  ieșea pe la prânz să adune  mizeria aruncată de colegi. Se mișca greu. Avea o greblă în mână și o mătură din paie.  Aduna zdrențurile de iarbă ponosită, ambalaje și jucăriile stricate. Îi spuneam doamna bunica.  Bunica, bunica!  A venit bunica, îmi spuneam în minte.

Oare cum arată chipul ei. Abia la 20 de ani aflasem că niciun bunic nu mai e în viață. Aveam prieteni imaginari: o soră, un frate, o mamă înaltă, blondă și frumos îmbrăcată. Cu părul cârlionțat, ochii albaștri-verzui, cu gluga albă,  adunată până la gură, plângeam de fiecare dată, lipit de gard, apoi, mă plimbam obsesiv spre poartă. Poate vine cineva, într-o zi să mă ia acasă.

Îmi spuneam mereu în minte: c-or să mă judece oamenii pentru ceea ce sunt, că nu voi avea noroc, că nimeni nu-mi va susține visele alea mărunte pe care le vedeam cu ochii deschiși, trăind într-o normalitate absurdă plină de bătăi, nedreptăți și abandon. De câte ori tresăream imagini în care vedeam oglinda unui viitor senin, deodată se întrerupea cu un zgomot al sălbăticiunii.

La centru dacă un copil plângea primea bătaie. Ce luat în brațe sau liniștit cu vorba bună?! Ia mai taci din gură, bestie ordinară. Să-l vezi pe micuț cum își înghițea brusc lacrimile, tremurând. Tăcea smirnă în fața autorității, dominat de o frică supremă. Acolo chiar se întâmplau lucruri groaznice.

Educația în care spiritul fricii, a cruzimii împânzea orice ființă sensibilă, delicată și plină de idealuri. Oare ce se întâmpla în acel moment în mintea copilului? Cu ce daruri mai rămânea copilul? Dintr-odată acel chip senin, vesel și mereu viu pe interior se transformă! Vreți să faceți din mine bestie?!

E doar o mică parte din mine, din povestea pe care am trăit-o și vreau să o transform într-o comunitate din care oamenii să învețe și să descopere experiențe pozitive.

Contact:

Lajos Kristof

lajos.kristof@gmail.com

0756.355.047

https://www.facebook.com/scoaladeexcelenta/

Reclame