Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.  Ai fost vreodată într-un orfelinat după anii 90 când presa străină îl numea al doilea holocaust? Da, acei copii distruși pe viață, lăsați să moară, unii dintre ei s-au salvat, dar urmele au rămas  cu sechele greu de vindecat.

 

Crescut în centrele de plasament de la trei ani, privat de afecțiunea unei mame și a unui tată, pe care nimic nu le poate substitui… m-am salvat prin cognitiv și prin faptul că am fost ajutat să-mi împlinesc setea de cunoaștere. Sunt educator și mentor pentru copii cu abilități înalte, am sarcini naționale într-o mișcare generoasă, de suflet, de ajutorare a copilului cu nevoi speciale, fie el orfan, geniu ori special prin unicitatea combinației de precaritate fizică ori mentală; si sunt scriitor, ceea ce mie mi se pare un mic miracol.

 

Maturizându-mă intens, am lăsat în urmă o copilărie sumbră… cât a tuturor copiilor orfani. Am, așadar, o bogată viață personală. Dar, mă credeți, mi-ar fi imposibil să fac altceva în viața socială. Vreau să-i ajut pe ceilalți copii orfani ca mine. Căci nimic nu e mai presus decât viața pe care Dumnezeu o dă fiecărui copil.

M-am născut ghinionist. Dar astăzi sunt un luptător pentru drepturile copiilor aflați în asistență socială. Singur a doua oară pe lume, abandonat, dar cu sete de cunoaștere și pasionat de educație,  vreau să fii tu cel care poți da vocea autentică a miilor de copii care au nevoie de ajutorul tău!

Unii dintre ei poate sunt în canale, alții cerșesc sau sunt la pușcărie. Când mă privești, ce vezi? Un tânăr adult, ieșit dintr-un sistem neglijat de autorități, cu inteligență peste medie care s-a salvat cognitiv prin pasiunea de a vedea calitățile la oameni. Supranumit antrenor de genii, am încercat ani de-a rândul să îngrjijesc florile țării și să le ofer valoare, iubire, încredere și putere. M-am născut ghinionist, spun alții, dar poate șansa mea de 1 la sută ar fi avut puterea să salveze sufletele miilor de orfani lăsați în grija caselor de copii?

 

Unii dintre ei s-au transformat atât de bine încât, nimeni nu le poate sta în cale: unii visează să ajungă studenți la universități de prestigiu, alții sunt olimpici la informatică, scriitori. Sunt prea tânăr să văd acum rezultatele, dar am încredere în viitorul lor! Ce pot spune despre mine? Am scos o carte, am publicat studii în psihopedagogia excelenței alături de Profesorul Florian Colceag, care, la rândul lui a reușit să antreneze olimpici internaționali la matematică.

 

Peste 60 de medalii internaționale. Am observat că tu convingi, în profesia ta, oamenii. Felicitări! Eu îmi doresc să o pot face, pentru un vis!  Scrisoarea mea este o rugăminte și o provocare: te rog să sprijini cauza „gândului negândit”. Sună cunoscut? Și să convingem împreună  românii să dea o șansă pentru tabăra de excelență a copiilor supradotați din orfelinate; îți propun o provocare, pentru  că e un altfel de domeniu în care să fii influencer și pentru că e al naibii de greu – dar cum ar fi ca peste ani unul din ei să inventeze ceva inerent tuturor?

 

E greu… și pentru că omul nu se lasă convins ușor. Mi-am donat ziua de naștere și am strâns 600 lei, am fost mediatizat de 2 publicații centrale și am în cont 200 lei.  Dacă o mână de oameni ar da mai mult sau o mulțime de oameni ar da mai puțin, aș avea speranța că procentul de 0,1% din numărul copiilor instituționalizați care termină o facultate în prezent ar fi mai mare. Ce vrea proiectul? Iată un link! Cine sunt eu? Iată un link.

 

Iți mulțumesc!

Cu prietenie,

Lajos (care speră ca împreună să fim influenceri pentru viitorul tuturor) Kristof

https://www.viitorulromaniei.ro/2017/09/18/orfanul-care-antreneaza-genii-nimeni-nu-se-naste-netalentat/

https://www.viitorulromaniei.ro/2018/01/05/lajos-kristof -antrenorul-de-genii-isi-doneaza-ziua-de-nastere-pentru-visul-copiilor-orfani-am-infiintat-scoala-de-excelenta-pentru-copiii-institutionalizati/

http://evz.ro/geniul-orfan-isi-doneaza-ziua-de-nastere-pentru-visul-copiilor.html

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s