Mobilizare naţională pentru descoperirea inteligenţelor la copiii din orfelinate! Hai şi tu!


Descoperind inteligenţa copilului tău, vei susţine copiii talentaţi din orfelinate! Şcoala de Excelenţă Kristopher, primul program dedicat descoperirii şi dezvoltării talentelor prin educaţie diferenţiată,   anunţă campania de evaluare a talentelor şi inteligenţelor multiple la copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani.

Prin participarea ta vei susţine testarea gratuită a 3 copii  ( 1000 de copii), proveniţi din orfelinate, asistenţă maternală şi plasament familial în vederea identificării abilităţilor înalte şi aptitudinilor native.

Unde se va desfăşura şi când?

La Grădiniţa Waldorf Christophori, Str. Putul cu Plopi, nr. 8, începând cu data de 10 martie, orele 10,00.

Pentru prima etapă de evaluare se efectuează o donaţie în valoare de 300 de lei, transmisibilă în contul Asociaţiei Gifted Center Kristopher. Detalii : lajos.kristof@gmail.com  sau la 0756.355.047

Etapa – etapa de screening prin ateliere interactive ( 10 martie 2018 )

Programul de screening în vederea depistării direcţiilor de inteligenţă predominantă la copii şi a profilului gifted.  Prin interviul semistructurat şi  cu ajutorul grilelor de observaţie adaptate conceptului gifted education, se urmăresc şi alte aspecte aspecte cognitive cum ar fi gradul de dezvolatare a limbajului ( nivel de dezvoltare, coerenţă, particularităţi, ritm, etc., stil predominant de învăţare ). Testarea este realizată de o echipă de psihologi acreditaţi de Colegiul Psihologilor din România.

 

Etapa a II– Testarea abilităţilor cognitive Wechsler Intelligence Scale For Children (a IV-a ediţie) 17 martie 2018

WISC IV este cel mai utilizat test internaţional pentru descoperirea abilităţilor cognitive ale copiilor, şi cel mai popular în arealul gifted. Testul măsoară înţelegere verbală, raţionament perceptiv, memorie de lucru, viteza de procesare şi CIT – IQ (reprezintă scorul pentru factorul G sau funcţionarea intelectuală generală (IQ).

“A avea inteligenţa unui adult şi  trăirile unui copil combinate într-un trup de copil înseamnă să trăieşti anumite dificultăţi.” (Hollingworth, 1942)

Atenţie! Selecţia va fi pe abilităţi şi competenţe personale în vederea formarea acestora, EQ, QI, şi abilităţi artistice, performanţe, ştiinţe,  copii cu dizabilităţi dar cu aptitudini excepţionale ( TSA, dislexie şi alte probleme asociate). Iniţiativa proiectului aparţine tânărului expert în educaţia talentelor, Lajos Kristof, copil supradotat crescut în orfelinatele României.

Supranumit antrenor de genii, Lajos, preşedintele fondator al Asociaţiei Gifted Center Kristopher, a fost descoperit de discipolul său, prof. dr. Florian Colceag şi alţi experţi internaţionali din mediul educaţiei de excelenţă.  În România există peste 60.000 de copii instituționalizați. În fiecare zi sunt abandonați în medie 5 copii. Acești copii au nevoie de dragoste, de încredere în sine. De educație pentru un bun start în viață!

Am înființat Școala de excelență unde copiii instituționalizați vor socializa, vor învăța lucruri noi și își vor putea descoperi vocațiile alături de copii din familie! 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică, în ciuda acestui fenomen, mulţi ar fi avut şansa să beneficieze de o educaţie diferenţiată! Şansa descoperirii inteligenţelor şi abilităţilor lor este salvatoare!  Ponderea medicației este neașteptat de mare! 19.333 de copii sunt instituționalizați în România. În case mai încăpătoare sau mai mici.

Dintre ei, 5.959 sunt în centre dedicate celor cu nevoi speciale. 60% dintre cei din casele speciale primesc tratament psihiatric. Și aproape 30% din totalul minorilor instituționalizați sunt sub tratament.

Parteneri: Intense Psychology, BeIgloo PR, AD Media,

 

Parteneri: Intense Psychology, BeIgloo PR, AD Media,

Reclame