De Crăciun, traficul de copii din orfelinat din ce în ce mai legal! (?)


#Iubește copiii în fiecare zi! Acum că vin sărbătorile, unii părinți se gândesc să schimbe viețile copiilor de la centrele de plasament, luându-i acasă pe perioada sărbătorilor.  Sau câte două-trei zile. Să le dea mâncare bună, să le dea jucării, să-i îmbrățișeze, să le spună lucruri frumoase. Și după să-i returneze la Casa de copii, și poate anul următor dacă le va mai permite situația lor de viață să-i ia din nou la ei acasă. Ei fac asta crezând că fac un bine. Să cunoască și ei cum e viața frumoasă într-o familie. Copilul este fericit dintre toți copiii. Recomandat de educatori, directoare, șamd. Mulți care fac treaba asta n-au copii și nici experiența creșterii unui copil.

 

Voi mânca mai puțin, voi fi cuminte, promit să nu fac pipi în pat, îmi voi aranja patul. Poate, poate, părinții care m-au luat de sărbători acasă vor decidă să mă păstreze. Cam asta se petrece în mintea unui copil dintr-un centru de plasament. Apoi, este adus la centru, unde ceilalți copii îl umilesc. Ha ha, nu te-au păstrat. Și-așa mai departe. Încă un plus de violență asupra creierului emoțional al unui copil abandonat la naștere, apoi de samaritenii bogătași care n-au vrut decât să-și umple acel gol… al orgoliului emoțional.

Pe Nadine Voindrough o știm cu toții. “Diva cu acte în regulă”  care a debutat la emisiunea Școala Vedetelor, după care și-a continuat periplul mediatic în diverse ipostaze: prezentatoare TV, cântăreață, actriță, a transmis un mesaj super genial pentru cei care vor  să ia un copil de la orfelinat de sărbători, pentru a-l returna după câteva zile. „Din proprie experiență îți spun, mai bine lasă-l acolo, decât să-l returnezi. Îi vei reconfirma ce ” știe deja”, și anume, că nu este suficient de bun pentru a fi păstrat sau a avea o familie. Te va aștepta în fiecare zi, va spera că te vei intoarce… mai bine vizitează-l constant, dezvoltă o relație reală cu el, pe viață... Asta-i va folosi copilului. Să-l indopi cu dulciuri 3 zile și după să-l duci înapoi, nu-i va folosi. Gândeste-te întâi la copil, înainte de a-ți hrăni puseul de bun samaritean. Sunt familii care iau in fiecare an alt copil… de la același orfelinat… asta este o crimă…” scrie diva într-o postare pe rețeaua de socializare. Știu despre ce orfelinat este vorba, fiindcă anul trecut pe vremea asta, colaboram într-un fel sau altul, ca director de comunicare și responsabil pe programe educaționale. În fiecare weekend, micuții beneficiau de art-terapie și dezvoltare emoțională. Toată tărășenia asta plină de altruism era de fapt un super bussines. Copiii nici măcar nu știau la ce familii merg în vacanță, nici oamenii. Mergeau în vizită și pac-pac, găseau printre ei copii frumoși care să nu facă pipi în pat, să n-aibă comportamente dubioase, gen: opoziționism, furt, șamd. Am prins șmenul ăsta în flagrant într-una din zile când piticii trebuiau să ajungă la programul educațional. O fetiță blondă de nici șapte ani spune că nu poate ajunge fiindcă aflase înainte cu o zi că va merge acasă de sărbători la un cuplu. Păi, cum îi cheamă? Îi cunoști? Nu! Evident, mascarada asta se întâmplase odată cu debutul campaniei realizate în colaborare cu TVR, iar ” tradiția ” a continuat. Și cred că asta se perpetuează din generație în generație, de sărbătoare de sărbătoare. Mă întreb dacă nu cumva anchetele sociale erau făcute de pe-o zi pe alta, dar mai mult, aflu că asistenta socială demisionează înainte de Crăciun. Ba mai mult, n-a vrut să-mi dea detalii despre situația asta, mizerabilă, în condițiile în care copilul nici măcar n-avea timp să construiască o relație de încredere.  Concluzie? Protecția copilului trebuie să aibă cel puțin atenția mai vigilentă asupra unor astfel de situații în care micuții sunt luați la străini de-a dreptul pentru câteva zile cu acte în regulă, apoi, ei dispar din viața lor. Unii au mai prins noroc. De Paște cel puțin le aduceau o pungă de dulciuri. Mai grav e că astfel de bogătași profită de traumele copilului abandonat.

Reclame