„În fiecare dimineaţă, când mă scol, trebuie să iau o decizie – fie de a fi fericit, fie de a fi foarte fericit. Prin urmare, iau hotărârea ca în ziua respectivă să fiu foarte fericit şi mă ghidez după această atitudine pe tot parcursul zilei, indeferent de ce se întâmplă”

A fi fericit nu înseamnă ca totul este perfect. Ci faptul că ai decis să vezi dincolo de imperfecțiuni.

Tu ce le-ai răspunde? Ajungi la un moment dat să te consumi, să dai tot ce poți și vezi în jurul tău trădare, ori bucurii. E tot aceiași trăire doar că la un moment dat găsești un gol în care cazi.  Dacă tu ai căzut în capcana unor astfel de întrebări, dă-mi voie să-ți spun că dacă-mi spui că ești fericit ar trebui să exiști și de fapt să trăiești pentru o cauză. Când spun asta nici n-ar trebui să spun prea mult că tot ceea ce trăiești e într-o lume altfel, ca și cum ai trăi într-o lume autistă, într-o comunicare autentică cu tine. Ne ferim să spunem că uneori mai plângem, că uneori sărim de bucurie sau stăm închiși, departe de lumea asta împărțită în două ferestre de anotimpuri melancolice sau cu ochelarii de soare pe plajă de lux.

Ți-ai închipuit vreodată că tinerețea pe care ți-o consumi devine atât de șablonizată încât trec vreo 30 de ani pe lângă tine și tot același copil rămâi. Probabil toată viața, cel care dansează, râde, se joacă și se transformă. Dar asta nu înseamnă că nu trăiești la nivel de profunzime sentimentele astea. În păcatele noastre se regăsesc și noțiuni de solitudine, solidaritate și bunele maniere. Saluți doar pentru că e bine, zâmbești să nu trădezi ce se ascunde și tot așa. De câți ani ai nevoie să descoperi răspunsul la întrebarea ești fericit? Tot timpul, în fiecare secundă, când ești bolnav sau ai o problemă, când simți că grijile alea apăsătoare nu se resimt în organism, când te transformi într-un piure viu de transpirație de la atâta bucurie.

Dar hai s-o lăsăm mai moale că până la urmă toți căutăm izvorul de minuni, când ai rate sau prea multe facturi de plătit, ori ai un program încărcat sau mai știu eu, trei prunci de hrănit, o fermă de animale pe lângă casă. Eu văd fericirea în povestea autentică în care trăiești și nu într-o imitație dezgustătoare cu zâmbete și culori îmbrăcate de țoale de firmă, ori mașina parcată de-ți fug ochii din orbită. Cam așa e microbul ăsta de fericire. Tu când ești cel mai fericit?

Da, eu trăiesc bucuria asta în fiecare zi, că pe lângă leafa lunară, am câteva zeci de suflete împlinite, transformate pozitiv, și mai știu că pe lângă asta Dumnezeu îți pune o coală albă pentru zilele de veșnicie. Așa că, nu lăsa ziua de mâine să te înșele cu vreun eveniment d-ăsta pe care-l trăiesc acum, căci mâine s-ar putea să te pălească o tristețe de nici mașina, vila sau conturile din afara țării n-or să te mai scoată nici cu slujbe. Fă o faptă bună, vizitează un om bolnav, dă câte ceva din bogăția ta, renunță câte puțin din timpul tău pentru un om nefericit și-ai să vezi cât de frumos îți răspunde Universul. De cele mai multe ori astfel de coincidențe mi s-au întâmplat. De câte ori am renunțat, pe cealaltă parte a venit înmulțit. Fără să te aștepți. Așa că, dacă vrei să ai parte de bucurii, împarte-le cu cei mici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s