Copiii vor ajutorul nostru! Hai să investim în ei!


Voi știți cum se comportă un copil cu abilități înalte dacă nu i se oferă mediul de cultivare a posibilităților intelectuale? Se simte frustrat, chiar dacă are o familie iubitoare,  se simte respins, neiubit și izolat.

Pentru grădinițele și școlile normale, școala a început cu mare entuziasm, pe când micuții noștri încă mai așteaptă susținerea voastră. A tuturor. Avem nevoie de un start de 20.000 euro pentru a porni campania pe București pentru identificarea copiilor înzestrați ( 3-12 ani) ce urmează să participe la programele educaționale. Datele de cont ale Asociației Gifted Center Kristopher: Detalii cont:   ( RO91RNCB0753154996880001 SWIFT:RNCBROBU. Solicită contract de sponsorizare la lajos.kristof@gmail.com

Voi știți cum se comportă un copil cu abilități înalte dacă nu i se oferă mediul de cultivare a posibilităților intelectuale? Se simte frustrat, chiar dacă are o familie iubitoare,  se simte respins, neiubit și izolat. Mai ușor ajung în cabinetele psihiatrilor și ies cu bagajul plin de medicamente, recomandări de terapie clasică ce-i transformă în oameni supuși. Iar dacă acesta continuă să își găsească mediul de încredere, micuțul poate ajunge într-un anturaj nepotrivit sau chiar copiază cele mai periculoase comportamente. Sunt greu de observat, fiindcă majoritatea se ascund, iar în cel mai rău caz se inhibă și se retrag în sine, ori devin extrem de explozivi și sunt considerați copii violenți, fără empatie. Ori în cel mai rău caz, sunt etichetați ca fiind copii fără cei șapte ani de-acasă. Ei sunt o problemă pentru societatea noastră, pentru sistemul de educație dar mai mult decât asta, intervin dificultățile parentale în a gestiona problemele emoționale cu care se confruntă micuții.

 

Detalii despre program: https://kristoflajos.com/2017/08/20/schimbam-ceva-in-educatie-hai-sa-investim-in-copiii-cu-potential-fara-posibilitati/

Copilul înzestrat este neîndemânatic… de fapt, tot ceea ce înseamnă deprinderi pentru vârsta lui, toate sunt controlate de emoții. Trăiesc la mare intensitate spiritul emoțional, fiind încărcați de gânduri în mare  viteză ce apar în mintea lor, cu tot felul de preocupări cognitive sau artistice. E simplu. Dacă un copil de cinci anișori are deprinderea de a se încălța, ceea ce-i normal pentru vârsta lui, un supradotat n-o face, însă are șansa să devină un chirurg de succes. Sau pictor. Sună absurd? Ce zice sistemul tradițional despre copilul supradotat? Că e un ratat social fără deprinderi, cu probleme de comportament, cu întârziere în dezvoltare.

Cum îi descoperim?

Printr-o campanie dedicată lor, prin grădinițe, școli. Asta va fi prima acțiune, chiar dacă noi avem deja o bază de date cu micuți ce așteaptă să înceapă programul.

Cum și de ce facem asta?

România este în topul „țărilor-fabrici” de genii din lume, 1 din 4 copii din ultimele generatii fiind supradotat. Cu aproximativ 150.000 de copii instituționalizați și 1,4 milioane care trăiesc în sărăcie, numărul de copii supradotați ce riscă să se piardă ajunge la 400.000. ampania face parte dintr-un proiect mai larg – „Gifted Center  Kristopher”, un centru dedicat descoperirii inteligențelor multiple și talentelor copiilor aflați în situații de risc social major.

 

Reclame