Ziua de naștere sau ziua renașterii


 

Lajos, tu chiar ți-ai dorit de mic să ajungi educator? Mă întreabă micuța sărbătorită! Da, astăzi de ziua ei de naștere. I-am răspuns foarte convingător, da, Tya, de mic mi-am dorit să lucrez cu voi și cred că ne-am întâlnit de mici, doar că voi ați mai crescut…  Adiță, celălalt micuț mă întreabă, Lajos, dar tu chiar ești mic? Da. Îi răspund. Îmi răspunde cu o îmbrățișare și-mi spune: vei rămâne întotdeauna.

Când ai fost cel mai fericit om? Prima tău moment din viață care-ți aduce aminte de primele lumânări aprinse pe  tortuleț?  Tu ce faci de ziua  de naștere? Cum o serbezi? Cu cine împarți bucuriile? Sună ciudat, așa-i?  Din păcate, zilele noastre au devenit un fel de rutină atât de obositoare încât nu ne mai ajunge timpul să ne gândim la bucuria momentelor noastre. De aceea cred că e bine să avem câte-un moment de renaștere, măcar de dragul  celor mai frumoase clipe.

Și-atunci ce-ai să faci când ajungi undeva la 30 de ani? O iei de la capăt, cauți în interiorul tău liniștea, armonia.  Mulţi nu se bucură de micile lor bucurii, pentru că spun că aşteaptă o mare fericire, mulți pierd micile bucurii, aşteptând marea fericire. Nu există bucurie mai mare, decât atunci când plângi. De fericire. Astăzi, în pauza de somn, o micuță de patru anișori se agită în pătuț de bucurie. Spune că nu poate dormi de emoție. Mâine împlinește cinci anișori. Lajos, nu pot dormi de bucurie, mâine voi avea cinci ani. Îmi spune micuța cu lacrimi de bucurie.

Parcă văd și acum picăturile de lacrimi ce dansau în jurul ochilor. În acel moment mi-am dat seama ce semnificație importantă avea bucuria fetiței. Starea de fericire pentru ziua de mâine. Nu pentru atenție, nici pentru tort și nici pentru cadouri. Deși, în acel moment butonam împreună cu ea să găsim o bijuterie confecționată din cristale terapeutice. Singur. Acel cadou i s-a părut absolut insignifiant. Ci pur și simplu bucuria ei trăită lângă educator  era extrem de semnificativă pentru ea. Fiindcă a stabilit conexiunea, împărtășirea cu natura interioară, dăruind o parte din lumina ei. Sunt prea multe cuvinte de spus pentru o stare atât de înălțătoare pe care a dăruit-o micuța. Darul de a fi în preajma unui înger de copil care se bucură de sărbătoarea existenței sale a fost pentru mine o renaștere.

În concluzie, voi sunteți mici? Vreți să rămâneți mici?

 

PS: La mulți ani, Tya J

 

Reclame