Un cetățean american crescut în orfelinatele groazei a pus în mișcare revoluția copiilor decedați în perioada comunistă. Reprezentanții Guvernului i-a numărat. După nicio realitate, stați liniștiți. Ci după dosare, cunoașteți metodele lor, desigur.

Sunt convins că supraviețuitorii care ridică ciorile de pe mormintele copiilor aruncați în mizerie, înfometați, bătuți și umiliți până la ultima suflare își vor vedea propria răzbunare. Dar nu de curând. Misiunea e mult prea grea. Iar pentru asta va trebui să cadă câteva capete importante a unor oameni care pe vreme respectivă au fost implicați în toată tărășenia asta. Fie că a fost vorba de oameni politici, securiști, iar astăzi posibil să se numere oameni care astăzi controlează sistemul, aflați la vârf. Cum să pice ei?

Probabil ați văzut în presă știri despre copii cu handicap sever ce-și cărau picioarele de gât, dezbrăcați, ținuți în cele mai mizere condiții. Câțiva dintre ei își mâncau propriile fecale, alții își băgau degetele-n gât să se hrnănească cu propria vomă. Situația disperată a miilor de morți în orfelinate este acum descoperită de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER)  ce a înaintat un denunţ către Parchetul General.

Situația nu s-a întâmplat doar în acele județe menționate, cu atât mai grav, crimele s-au petrecut aproape în toată țara. De exemplu în Mureș, în cel mai mare orfelinat în care găzduia vreo 500 de suflete cu dizabilități severe, acolo au murit în fiecare generație cel puțin 10 la sută din ei.

Acuzațiile care se aduc în acest memoriu sunt descrise mortal: săvârşirea infracţiunii de tratamente neomenoase aplicate în timpul regimului comunist copiilor aflaţi în Căminele spital pentru minorii nerecuperabili din Cighid şi Păstrăveni şi cei din Căminul pentru minori deficienţi nerecuperabili din Sighetu Marmaţiei.

Aceşti copii erau consideraţi nerecuperabili din punct de vedere medical, suferind de handicapuri severe, însă mulţi dintre ei erau orfani sau abandonaţi de părinţi şi ajungeau acolo fără boli prea grave, conform IICMER.
Unul dintre copiii abandonaţi într-un astfel de centru, bolnav de poliomielită, a scăpat de la Sighetu Marmaţiei, fiind adoptat de o familiei de americani, imediat după 1990, ca de altfel mulţi alţi copii din orfelinatele româneşti. Izidor Ruckel, 37 de ani, a fost prezent astăzi la sediul IICMER, unde şi-a povestit experienţa.
Cum a reușit cei de la IICCMER să investigheze cei 10.000 de morți din orfelinatele groazei din România? Cu ajutorul cui? Se va întâmpla ceva cu criminalii găsiți vinovați pentru genocidul produs? Oare sistemul de atunci cum va fi judecat? Iar o ultimă întrebare ce mă macină profund este acel interes de a redeschide adopțiile internaționale, fiindcă asta pare să fie soluția pentru copiii îngrijiți în casele găzduite de statul român.
PS: Dar pe micuțul prieten ce-a murit înecat și opărit într-o cadă, sub privirile colegilor mei?
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s