Gest ieșit din comun! Un grup de părinți de la Grădinița Gifted Internațional, alături de Ștefan​ Botezatu de la Poetrip, Victor Sock de la Mad Socks și Goofy de la Vintage Minds și-au unit forțele pentru a salva colegul copiilor lor! Marți, 30 mai, orele 17,00, la Teatrul de Artă din București va avea loc primul spectacol caritabil.

Fondurile vor merge către cauza disperată în care se află colegul lor, un micuț de patru ani ce riscă să fie aruncat în stradă. El mai are nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, hrană, jucării, rechizite. Cei care ne pot ajuta să-i facem viața mai blândă, ne pot apela la numărul de telefon ( 0756.355.047) sau se pot deplasa la adresa sediului Soldat Ștefan Simion nr.39.

Detalii despre evenimentul caritabil: Acceptă INVITAȚIA noastră!

POVESTEA lui Vlad. 

Pentru a-i proteja identitatea îl vom numi Vlad. Vom păstra doar vârsta reală!

Ora 7,30 dimineața. Deschid poarta grădiniței. Copilul și mama, amândoi intră tăcuți. Fără să scoată vreun sunet. Micuțul își schimbă încălțămintea. Mama își ia la revedere de la copil. Nici bine n-apucă de clanța ușii, Vlad fuge spre mamă: “mami, vreau să stai cu mine(…).

Nu vreau să pleci, rămâi aici!”  Copilul plânge mormăit. Se abține să plângă exteriorizat. Atât de puternic simte durerea, încât lacrimile care-i curgeau șiroaie îi ștergea la fiecare secundă.  Mama îl apucă de mâini îl privește în ochii plini de lacrimi și-i șoptește: va fi bine! Au nevoie de timp împreună. Trebuie să-l las singuri să-și vorbească. Îmi spun printre alte gânduri…

Dincolo de uși se-aud plânsete. Mama plânge în brațele copilului și îi promite că se va întoarce și că vor merge împreună în parc.

 

Acolo unde mergem de obicei în timpul grădiniței. Promite-mi că nu vom dormi în stradă. Promite-mi, spune copilul înecat în lacrimi. Mi-a sărit inima din  piept. Am rămas fără glas… În acel moment mi-au înghețat mâinile, picioarele mi-au rămas paralizate. Dialogul șocant dintre ei explodează. Nu pot să te iau acasă, înțelege, trebuie să merg la serviciu. Îi răspunde mama pe un ton mai ferm. Înțelege că nu vreau să ne arunce în stradă, te rog mami, fă ceva! Ce-o să spună prietenii mei de la grădiniță… O imploră copilul, ținând-o în brațe ca și cum ar vrea să o protejeze de o suferință mult prea puternică pentru vârsta lui…

 

Am intrat în povestea asta fără să vreau. Apoi Irina, Goofy, Alexandra, Otilia, Adina și ceilalți de lângă noi!

E unul din copiii mei din grupă. Vă dați seama cât de greu este să vezi un micuț maturizat devreme din cauza lipsurilor. Grădinița Gifted Internațional îi oferă o bursă lunară, consiliere și art-terapie. O parte din bursă  este asigurată de câțiva donatori anonimi și un sponsor din Ungaria. Vlad, micuțul de patru ani nu-și cunoaște tata, iar mama îl crește singură. Cu un salar de 1000 de lei își plătește chiria într-un spațiu de vreo 3 pe 4 metri, iar rudele n-au cum să o susțină, fiind provenită din casele de copii din Sibiu.

 

Le-au mărit chiria, ei nu prea au bănuți să o susțină. Mai mult, mediul de acolo e super toxic, undeva la Electroaparataje unde sunt cazate familii cu probleme serioase de comportament.

Una peste alta, „stăpânii ” clădirii vor să-i arunce în stradă. Fiindcă prioritate au muncitorii lor, motiv pentru care le-au băgat o suliță-n coaste, mărindu-le chiria, aceștia s-au gândit că poate așa vor ceda și vor părăsi locuința.

Mi-a fost destul de greu să aud vestea de la un puști de patru ani, și credeți-mă, nu-mi doresc vreodată ca situația în care se află să-l maturizeze și să-l treacă prin toate greutățile.

 

Mi se pare super aiurea prin ce situație trece micuțul alături de mamă.

Dacă vor ajunge în stradă, oare ce vor spune micuții noștri? Unde e Dani? (…) hai să-l luăm la noi acasă… dar de ce nu-l putem ajuta?

 

Eu zic că vom reuși să-i ajutăm!

 

Hai să ne implicăm, se poate! Timpul nu e dușmanul nostru, el poate deveni prietenul adevărat dacă știm să-l împărțim cu iubire pentru semenii noștri!

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s