În sfârșit, unul din proiectele mele de vis vor deveni realitate. Sună puțin straniu: o grădiniță pentru adulți în care să se bucure de prezența unui educator care să animeze un spectacol educațional pentru adulți. Un mic clovn care flutură din baloane, paleta de pictură și jocurile copilăriei în jurul micuțelor.

 

Dar cum ar fi momentul acela în care, tu, ca părinte să întâmpini educatorul cu ursulețul de pluș, fie oița care te ajută să călătorești cu trenul viselor sau mai degrabă, sau un tătic care vine sub braț cu păpușa Barbie? Sunt lucruri care ne aduc aminte de bucuriile vieții, dar care astăzi, serviciul de acasă, monotonia societății sau multinaționalele care nu ne mai scot din sindromul roboțelului cuminte. Stăm cu emoțiile sub preș cu vulcanii care stau să se aprindă. Și, totuși, stările noastre ca adulți, ca părinți, nu ne mai îngrijorează.  Nu ne mai miră de unde vin problemele micuților, nu-i așa?

Cu atât mai mult că suntem părinți și nu observăm comoara din interiorul nostru: copilul pe care-l creștem, nu doar cel adus de lume.

Zi de zi îi văd pe micuți cum stau lipiți de  brațele părinților și cât de greu le e să se despartă de iubirea de care au nevoie. În acel moment fulgii aripilor lor de îngerași  ruginesc, iar acele clipe în care tu, ca părinte, de deconectezi de la lumea reală, cea a părintelui, te transformi într-o mașinărie fără emoții. Și-acel gând de despărțire devine o stare care-ți provoacă amnezie totală în corp. Nu mai simți nimic, mergi spre mașina de servici, uneori cu lacrimi în ochi și cu gândul la frustrăile șefului de birou…

Tu, ca educator, stai și privești acele momente pe care nu ți le poți ierta, fiind parte din acel moment divin mult prea scurt.

De aceea, alături de colegii mei, începând de luna viitoare vom pun în aplicare un proiect, sub egida Gifted For Family, în care părinții pot participa împreună cu copilul la ateliere de conectare prin pictură, activități în natură și muzică.

Eu cred că rolul fiecărei grădinițe este acela de a crea mediul special în care fiecare omuleț să simtă prilejul unei sărbători, iar copilul să fie centrul de interes al colaborării. Fiindcă cel mai important partener este părintele, chiar și în jocurile noastre.

Așadar, dragă mămică, dragă tăticule, te invit alături de noi să ne jucăm alături de copilul tău!

Pentru detalii, te rog să ne scrii contact@gradinita-gifted.ro sau ne poți vizita, anunțându-ne telefonic  la 0724-381.661 cu cel puțin 24 de h.

Cu prietenie,

Lajos ( copilul cel mare) 🙂

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s