Ce am învățat de la micuții exploratori într-o lună de zile:  să învățăm să ne asumăm darurile primite, să creștem în interiorul nostru.  De cele mai multe ori profesia de mentor mi-a dovedit că experiența învățată la școală de la profesorii din facultate sunt teorii ale generațiilor din trecut. Astăzi asistăm la un nou capitol ce se scrie într-un document al izvoarelor istorice. Copiii vin cu informații din Univers, însă este important să-i direcționăm în traseul pe care-l urmează în viață.

Cu ocazia asta, vreau să te inspir alături de echipa fantastică – un eveniment organizat de Gifted International

E drept că mulți vor da cu fundul de pământ până ce-și vor găsi bucuria vieții, însă e un singur lucru: picătura de ocean pe care nu trebuie să o ignorăm: copilul interior și darul de a rămâne copil. E atât de esențial să ne bucurăm de fiecare lucru pe care-l descoperim la copil, să-l exploatăm, să-l tratăm cu seriozitate. Dacă vrei să fii bun cu copiii, trebuie să fii bun lângă ei: neinvaziv, atent la nevoile lor. Toți copiii din lumea asta intuiesc natural cine e omul de lângă ei – ca și cum îi văd viața, în retrospectivă, printr-un glob magic de sticlă. Nu pot fi păcăliți, nu te poți preface lângă ei. Copiii sunt cei mai buni guru spirituali. Ei au capacitatea de a sta prezenți și a judeca instant cine suntem și cine ne prefacem că suntem.

Ca să le sclipească ochii, copiii au nevoie să simtă că cineva ține tot spațiul pentru ei: că nu îi lasă, că îi ține ca un antrenor, sub ochi și sub încurajări, că îi vede pentru cine sunt ei, ca spirit, că îi provoacă. Toți vibrează dacă le aduci în clasă lecția sub forma unui dar, a unei surprize. Pentru mine, fiecare copil este mai mult decât o sărbătoare. Sunt atât de fericit că-n primele săptămâni am reușit să organizez cea mai frumoasă zi de naștere a lui Vladimir. 

Nu vârsta îi face fericiți pe copii ci micuțul trecut prin experiența copilăriei, dotat cu bagheta magică a poveștilor încărcate cu vibrația pozitivă a istoriei lor. Micuții își dezvoltă inteligența nativă încă de la începutul formării celulelor lor. Chiar dacă par atât de mici la înălțime, ei sunt maeștrii generațiilor de mâine.

Și, da, de cele mai multe ori îți dai seama că-n spatele lor există speranțe ale părinților, nevoia lor de a fi lângă ei, de a le asigura sentimentul de siguranță, iar asta încerc zi de zi să-i susțin și să-i atrag ca parteneri importanți în educație. Oamenilor le lipsește acea scenă în care apare umorul și buna dispoziție, sărbătoarea. Suntem într-o lume a vitezei, a disperării de a supraviețui, însă prețul pe care-l sacrificăm e întotdeauna alegerea pe careo facem inconștient. Copiii care ne aleg înainte de a-i aduce pe lume!

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s