De ce mor atâția copii de la un joc tâmpit? Fiindcă nu se mai simt iubiți, prețiuți, valorizați. Iar ei își caută înțelegere cu prețul vieții urmând rețeta sacrificiului pentru moarte, neștiind unde se duc. Asta s-a întâmplat în urmă cu câteva ore.

După  un joc stupid, mai grav decât instrucțiunile balenei ucigașe. Avea doar câțiva anișori. Dimineața, micuța și părinții ei au murit întoxicați de gazul pornit de ea, în urma instrucțiunilor primite de pe joculețul online.

Înainte de jocul morbid, a apărut balena albastră care a trimis la moarte peste 150 de adolescenți, printre care, câțiva micuți sub 11 ani.  Încă nu există dovezi clare despre balena albastră. Sună puțin suspect despre jocurile inventate de ruși. N-aș vrea să intru prea mult în amănunte dar cred că dincolo de acest animal superb există niște minți diabiloce care profită de slăbiciunile sistemului social și psihologic și despre felul în care generațiile noastre de copii își caută anturaj în care să se alimenteze emoțional. Ori să-și găsească sursa de înțelegere. Există un sistem de valori prăbușit, fie din cauza lipsurilor,  a sărăciei. Toată tărășenia pornește de la o simplă defecțiune a sufletului uman în stadiul de putrefacție totală. Totul de la modernizare și globalism. Mai degrabă de la  democrația prost înțeleasă. Importul educației, a stărilor, școlile prost clădite pe un popor bolnav.  Pur și simplu, mai cred despre acest joc, c-ar fi o găselniță care umple paharul realității despre ceea ce suntem. Un popor depresiv și înapoiat, răcit sufletește.  În fine, despre toată tărășenia asta despre animalul magnific o să vă spun cam ce ar putea să ascundă și unde sunt vulnerabilitățile acestui joc.  Cum să mori în 50 de secunde. Sau cum să renunți la tot ceea ce iubești în câteva minute.

Astăzi, după cele 150 de cazuri de sincidere în rândul copiilor, apare un joc destul de stupid. O fetiță de numai câțiva anișori primește instrucțiunile unui joc ce o ajută să devină o zână.

Totul s-a întâmplat la câteva ore după ce am închis poarta grădiniței. Cu gândul la piticii mei, la părinții acestora și la insistențele colegilor mei de la muncă, încerc să scriu în câteva rânduri despre ultimele cazuri apărute în presă. Fiind ocupat de educația micuților n-am avut timp să gândesc un plan de bătaie să văd ce se întâmplă dincolo de psihoza jocurilor online. Deși, în 2008 am scris un documentar despre situația unor copii care s-au sinucis din cauza conflictelor de la școală sau certurile din familie.

„Vrei să devii o zână? Acum este foarte simplu, nu trebuie decât să urmezi aceste instrucțiuni. La miezul nopții, atunci când toată lumea doarme, ridică-te din pat, dă roata camerei de trei ori și spune fraza magică. Ulterior mergi la bucătărie dar ai grijă ca nimeni să nu te observe, altfel magia nu își va face efectul. Deschide gazul de la toate arzătoarele aragazului, dar nu îl aprinde, nu vrei să te arzi nu? După ce ai făcut asta lasă ușa deschisă și mergi la culcare. Gazul magic va veni la tine, tu îl vei respira în somn, iar dimineața, când te vei trezi, vei observa că te-ai transformat în zână. Vei fi zâna focului!”.

Nu este foarte clar cum trendul de a juca Balena Albastră se răspândește tot mai mult și ce îi determină pe cei mai mulți dintre adolescenți să recurgă la astfel de acțiuni. Dar cred că este justificat să ne punem o întrebare de acest fel.

Autoritățile anchetează legătura dintre una așa-zis joc online și sinuciderea a doi copii din zone diferite ale țării. Cei doi, în vârstă de 11 și respectiv 14 ani, au fost găsiți spânzurați în podul caselor în care locuiau, în județele Dâmbovița și Satu Mare. Există indicii că ar fi fost atrași într-o aplicație pe internet denumită Balena Albastră, care face deja victime în mai multe țări. O tâmpită de la Salvați Copiii „încurajează ” mediul parental că astfel de jocuri vor exista tot timpul. Mă întreb ce fac organele plătite din banii contribuabililor, în speță cei de la SRI.

Cum poți evita acest joc?

  • Stai de vorbă ca părinte cu pruncul tău și explică-i cât de mult înseamnă pentru tine
  • Amintește-i în fiecare minut că el este cel mai de preț dar
  • Petrece timp de calitate cu el: fă orice, intră în pielea lui, arată-i cât de mult îți pasă de el
  • Ia-ți concediu – fugi cu el într-o drumeție. Da, o săptămână, joacă-te cu el, urcă munții vieții, prostiți-vă – fiindcă micuțul tău știe doar că tu ai un simplu servici care te transformă într-un sclav și-ți răpește dreptul de a fi cu copilul tău!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s