Hai la Gala Filmului Românesc pentru Copii


Vă mai aduceți aminte de  o fetiță zvăpăiată care trăiește într-un cămin de copii. Când împlinește vârsta de 5 ani, Zâna cea bună îi dăruiește o traistă fermecată, care-i poate îndeplini orice dorință.  Veronica uită promisiunea făcută Zânei cele bune, hotărând să păstreze traista doar pentru ea. Egoismul ei o face să rămână fără cadoul minunat. Plină de regret Veronica pleacă în căutarea ei în lumea basmelor, intrând în pădurea fermecată, începând o călătorie de inițiere. Veronica va întâlni răutate, șiretenie și minciună, dar va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, altruismul și curajul. Ajutată de mulți prieteni noi, se va întoarce acasă printre colegi, mai înțeleaptă dar și mai generoasă. Dar despre micuța Maria Mirabela vă mai aduceți aminte? Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, Ion Popescu-Gopo a reușit să creeze o poveste verosimilă, în care oamenii și personajele de desene animate comunică. Filmul a fost difuzat atât în limba română, cât și dublat în limba rusă.

Toate persoanajele  din filmele copilăriei noastre le veți putea întâlni într-un cadru special al galei filmului dedicat copiilor. Chiar și părinților! Când? În perioada 27-30 martie 2017, la Cinema Europa, din București!   „Gala filmului românesc pentru copii” este un eveniment cultural-educativ ce se adresează copiilor de școală generală, chiar și de grădiniță ( pentru grupele mari și mijlocii).  În perioada săptămânii „Școala altfel” micuții pot viziona  gratuit filmele „Veronica”, „Veronica se întoarce”, „Neamul Șoimăreștilor”, „Un saltimbanc la Polul Nord”, „Dumbrava minunată”, „Maria Mirabela”, „Amintiri din copilărie”, „De-aș fi Harap Alb”, „Aventurile lui Babușcă”, „Rămășagul”, „Pupăza din tei”, „Saltimbancii” și „Zâmbet de soare”.

Universitatea Hyperion și Hyp TV sunt parteneri ai acestui eveniment.

Colegul nostru, Gabriel Boholt absolvent regie și film Hyperion, premiat la Hollywood pentru cele mai bune lung-metraje va fi prezent în mijlocul evenimentului. Vino și tu!

Reclame