În parcarea magazinului Auchan Vitan, mă oprește o mogâldeață de copil de nici patru anișori, cu părul lung acoperit de o căciulă de iarnă, ochii mari și blânzi, epuizat de foame, se oprește cu căruciorul la noi. Mă  privește lung și nu scoate nicio vorbă. Întinde timid  mânuța. Dan are patru anișori. Părea un puști care nu știe să ceară ajutor, însă de aproape observai câteva picături discrete în jurul ochilor mari.  N-a mâncat de câteva zile și roade pe ascuns, de teamă să nu se termine,  o coajă mucegăită de pâine. O prinde strâns în mână ca pe-o bijuterie din care  nu-i mai dă drumul. Deși mâncarea plină de paraziți i-ar fi liniștit pofta. ( observ uimit) Nicio secundă nu  părea c-ar fi un copil neîngrijit sau murdar. Orice minte normală ar deosebi între copilul înfometat îngălbenit de lipsa hranei și a vitaminelor, lipsit de energie și un copil bine îngrijit fără grijile vieții normale.

 

Micul prinț  cu o înfățișare aparent rebelă îmi zâmbește. Lângă el e Petruța (mama) și sora lui. Întinde mâna și ne roagă să le cumpărăm o bucată de pâine. Din acel moment, copilul resimte rușinea. Își ascunde fața, plânge tăcut și nu scoate nicio vorbă. Învățat cu suferința, micuțul nu transmite decât o privire inocentă,  înroșită de durere, resimțită ca pe-o umilință.

 

Sunt 10 frați la număr. 8 dintre ei sunt minori.  Cea mai mare are 19 ani, restul au doi ani. Băiatul lor de 17 ani a ajuns la penitenciar din cauza unor infracțiuni.

Se întrețin cum pot, într-o locuință socială primită de la Primăria Sectorului 3. Datoriile la întreținere s-au acumulat de la an la an. După câțiva ani buni de procese, instanța a decis recuperarea banilor prin punerea la vânzare a locuinței.    Luna viitoare îi vor evacua. Vor ajunge în stradă. Ce vor face, nici ea nu știe. “Asta este, locuim în stradă, găsim o scară e bloc! Ce să facem?“ Povestește mama cu lacrimi în ochi uitându-se neputincioasă la micuț.

Mama îi crește singură, iar cu 450 de lei,  trebuie să-I îmbrace, să-I hrănească, să-I ducă la școală. Spre exemplu, Dan a fost retras de la grădiniță. Fiindcă n-avea bani nici de uniformă. Directoarea grădiniței i-ar fi cerut o taxă de înscriere. Tatăl și-a refăcut viața cu altă femeie. E ocupat fiindcă din a doua căsătorie are de hrănit alte patru guri. Ei au nevoie de îmbrăcăminte, hrană, vitamine, asistență medicală.

Cei care ne pot oferi o mână de ajutor o pot face sunând la numărul de telefon: 0756.355.047

Duminică la ora 16,00 vom merge în vizită la ei. S-au alăturat studenți din partea Asociației Studenților Hyperion și mentori din cadrul Școlii de Excelență Kristopher.

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s