Campania adoptă un talent n-are loc la participare publică!


În urmă cu două săptămâni am înscris proiectul Adoptă un talent, un super program ce l-am demarat împreună cu doi prieteni de suflet. După multă muncă și inspirație pentru generația de copilași, proiectul nu doar că a fost făcut terci la propriu, a fost schimbat în totalitate. Asta după ce am avut determinarea să schimb mediul de lucru super stresant în organizația la care am lucrat. În fine, asta după ce am primit încurajări să înscriu proiectul la Centrul de Resurse pentru participare publica.

După nici două săptămâni vine răspunsul:

Stimate domnule Kristof Lajos

Am citit cu atenție aplicația dumneavoastră și vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți la Gala G3P.

Proiectul este foarte interesant și cu adevărat util atât pentru copiii instituționalizați, cât și pentru societate, care încă mai trebuie să-și definească propriile percepții despre cei mai puțin norocoși.

Din păcate, proiectul propus de dumneavoastră nu se încadrează în obiectivele Galei Premiilor Participării Publice. Prin acest eveniment încercăm să scoatem în evidență proiecte care au produs sau produc modificări ale unor decizii publice luate de către administrație/autorități.

Cum proiectul dumneavoastră încă nu a determinat influențarea unei decizii publice, nu va putea fi inclus în competiția pentru G3P.

Cu toate acestea, am dori să vă recomandăm înscrierea la Gala Oameni pentru Oameni și/sau Gala Societății Civile. Credem că astfel de inițiative trebuie recunoscute și aduse în atenția publicului larg.

 Sunt dezamăgit de felul în care o astfel de organizație decide ce proiecte sunt de impact și cât de mult influnețează deciziile instituțiile publice. O lovitură grea pentru un proiect ce a încurajat participarea a peste 200 de participanți din rândurile centrelor de plasament pentru a-și descoperi abilitățile și talentele native.

Dacă acest proiect n-a atras suficiente resurse și n-a antrenat factorii decizionali, înseamnă că proiectul e unul derizoriu, în fapt, astfel de demersuri după opinia mea trebuiesc încurajate, nu respinse.

O astfel de inițiativă a fost premiată în 2012 cu Premiul de Excelență, dar se pare că nici aspect n-a fost luat în considerare. O fi mumă pentru alții și ciumă doar pentru clienții de imagine mai puțin poftiți în rândurile societății civile?

Concluzia: trăim într-o lume nebună, nebună de tot!

Reclame