Părintele puternic este acela care se conectează cu copilul său


Care-i miza vieții noastre? Să avem parte de bucurii, să așteptăm cum se naște un prunc, să-l vedem fericit, să-l privim în ochii copilăriei noastre și să-l avem ca model în viață. Părintele este doar sursa puterii esențiale din interiorul nostru care-l face pe copil într-un viitor super-man. Copilul nu e doar o misiune de a schimba viața unui adult ci o ființă, un dar divin care te învață cum să treci prin filtrul tău de vindecare interioară. Te ajută să-ți demonstrezi capacitățile spirituale, iar înainte de toate, te învață să fii om.

Creșterea copilului nu e doar o misiune pe care ți-o alegi.  De fapt, nici măcar tu nu ai această alegere. El devine mărturia schimbării tale, un semn că viața ta pornește de la zero.

Ci acea legătură dintre adult și copil  putere esențială în dezvoltarea umană ca adult. Te maturizezi și crești alături de copilul tău. Când face primii pași, când rostește primele cuvinte, când scrie primele litere, leagă primele sentimente de iubire, își aduce prietenul sau prietena acasă. Sunt doar câteva lucruri atât de importante în viața noastră!

Absența unui model masculin în viața copilului încă din viața intrauterină poate avea un impact dureros.  Încă din primele semne vitale în care copilul își face apariția în lume apare legătura divină în care tu, el, ea, leagați un deznodământ puternic de relaționare prin voce, semne și un puternic sens spiritual care trebuie să comunice.

 

– copilul tău înțelege stările tale încă din perioada uterină, înțelege semnale, dezvoltă un sistem de valori și gândire, devine un creier drept puternic, suficient să-ți simtă toate legăturile pe care tu le creezi în relație cu el. Vorbește-i, adoptă un sistem în care tu ești copilul care trebuie să crească în raport cu valorile tale. Când se va naște va înțelege și simți tot ceea ce înseamnă cunoaștere, căci această hrană pe care tu îi asiguri este rezultatul comunicării tale cu micuțul.  Renunță la orgoliile personale. Oferă-i spațiu de afirmare a personalității, lasă-te ghidat de el!

– oferă copilului posibilitatea de a-și exprima sentimentele față de natură, lasă-l să-și dezvolte acel simț de legătură dintre oameni și animale. Cultivă-ți respectul de sine, ascultă-ți vocea interioară și conectează-te la sursa naturală a potențialului său. Așa vei învăța de la el cum să iubești, să-ți descoperi calitățile personale. Vorbește cu el, indiferent de vârstă, căci mai târziu el va dezvolta amintirile vii, în care tu vei fi modelul de iubire și înțelegere a oamenilor. Învață de la el joaca, spune-i povești, nu-i căuta eroi. Nu-i căuta motivație, găsește-ți resursele interioare pentru a-l face pe copil să devină modelul tău.

 

 

Reclame