(2) Miracolul din viața mea. Crăciunul micului prinț


Am fost în vizită la micuțul orfan, crescut într-un centru de plasament. Pentru prima dată petrece sărbătorile de iarnă alături de o familie. Știm că vreți poze cu piticul lângă brad, sau la masa la care am servit bunătățile pregătite de bunica Danielei și micuțul de 9 ani. Pentru a-i proteja identitatea, am preferat să rămână acest miracol în inimile voastre. Fiecare gest frumos făcut în secret de oameni luminoși va fi trecut în caietul din Rai. O datorie morală pe care o avem față de copiii chinuiți de soartă, pe care ar trebui să o avem cu toții. Nu doar de sărbători.

Dar ce facem după cele cinci zile? Directorul orfelinatului ne povestește cu lacrimi în ochi că micuții împreună cu îngrijitorii lor așteaptă cu privirea pe  fereastră, cu speranța că or să calce  vizitatori. Doar că până să cadă primul fulg de iarnă sau să crească firul verde de primăvară, până să vină sărbătorile, micuții orfani trec prin cele mai cumplite greutăți materiale.

Într-o campanie publicată pe rețeaua de socializare a Asociației Desenăm Viitorul Tău, ați putut vedea câteva scrisorele făcute de mânuțele unor copilași din centrul de ocrotire Acasă. Copilul de 9 ani, o mogâldeață blondă cu ochii albaștri, în vârstă de 9 ani se chinuie să schițeze un desen, așa cum știe el. Îl sfâșie  cu toată puterea în mânuțele sale, cu lacrimi în ochi, iar după o tăcere, în care se retrage în sine, mă cheamă și îmi șoptește la ureche. „Vreau să îmi petrec sărbătorile de Crăciun alături de o familie! Crezi că Moș Crăciun ar putea să facă lucrul ăsta?!” Din acel moment, am apelat la PR-ul din mine. De fapt, nici nu trebuia să fac lucrul ăsta. După câteva zile, apar mesaje pe privat din partea Danielei, Irinei, Mădălinei ( Tulcea). Vreau să-l iau acasă!

Ieri l-am găsit pe micul prinț alături de familia care i-a împlinit visul. În hol, un brad superb, iar lângă erau câteva cadouri pregătite de musafiri.

Dimineața a fost la împărtășit, apoi, s-a pregătit de colindul la țară, așa cum satul respectă de sute de ani tradiția. S-a întors cu o tolbă plină de nuci, covrigi.

După lungi îmbrățișări, micuțul ne invită la masă. A gătit împreună cu Daniela cele mai gustoase mâncăruri: de la salată de beuf, până la ciorbița de perișoare, sarmale și… brânza de vacă… de la țară.

Și uite-așa se termină povestea. Dar după sărbători o luăm de la capăt. Căci alături de Irina, Daniela, Ioana, Loredana și cei 19 ambasadori ai campaniei Adoptă un Talent vom începe anul cu fapte bune.

Vino alături de noi în cea mai frumoasă poveste.

Campania „Adoptă un talent” permite oricărei persoane sau familii să adopte formal, neoficial, respectiv să contribuie lunar cu o sumă modică menită să asigure educația adecvată unui copil defavorizat.

Ce va primi în schimb? Împlinire, mulțumire, un geniu prieten pe viață dar, și mai important, o viață mai bună pentru proprii copii. Conform psihologilor, ‚dărâmarea barierelor sociale este punctul de plecare pentru o lume mai bună și felul cel mai simplu în care copiii din familii „favorizate” pot să învețe concepte precum empatia, recunoștința, bucuria de a dărui.

Reclame