Când înveți să dăruiești, nu promiți. Iubești, și asta o faci în tăcere


lajos editorialCei ce dăruiesc au totul!  Timp de câțiva ani predau copiilor și n-am crezut în viața mea câte lecții aș fi putut lua de la ei. Să învăț să dăruiesc, să iert, să iubesc. Dar să nu promit. Ei nu te imploră decât în momentul în care cer iubire, iar când se satură scot din tine tot ce-i mai rău. Și astfel de lucruri se întâmplă și în viața de zi cu zi când ești părinte.

De câteva săptămâni lucrez cu un coleg de-al meu la un proiect de campanie în care încercăm să te implici și tu, om simplu, jurnalist, bloger, șamd. Campania se numește Pune-te în papucii mei.

Pune-te în papucii mei  este un concept social cu aplicaţii reale. Un mini brand de campanii, story-uri şi evenimente. Redescoperim bunul simţ românesc,  locuri și lucruri frumoase în noi și în afara noastră… reinventăm spaţii, reciclăm idei, spunem poveşti şi facem demonstraţii de atitudine sau exerciţii de sensibilitate. Campania își propune să sensibilizeze opinia publică: părinți, copii, jurnaliști și toți cei implicați în deciziile din sistemul de protecție socială cu privire la condiția copiilor aflați în orfelinate. Copiii abandonați ai României vin în această lume cu sămânța unui copac puternic dar nu le este oferită destulă apă pentru a crește ceea ce ar putea fi.  Vrem să demonstrăm că reușim să scoate binele la suprafață și să promovăm binele umanității, binele fiecărui copil talentat, netalentat, ghinionist. Căci pentru noi, fiecare copil e o sărbătoare.

Totul depinde de ce ai în interior. Toți avem un stăpân. Fie că vorbim de o credință, că implicăm entitatea divină. Sau pur și simplu nu credem în nimic. Mai grav e când nu crezi în tine sau cei din jurul tău. Iar asta se întâmplă când ești trântit de toate părțile. Aș fi vrut câteva clipe ca toți adulții din preajma mea să aibă inima unui copil și să înțeleagă din fiecare stare de moment că iubirea o împărtășești cu cei dragi. Ești în casă, alături de cei dragi, îi îmbrățișezi, iar afară uiți de tine. Te transformi într-o fiară nemaipomenită.

Așadar, „Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.”- Dalai Lama

Mulțumesc din suflet cei care au avut încredere în entuziasmul nostru: Bogdan Brîncuș, Irina Sfârlea și Ioana Marinescu.

Mulțumesc echipei Desenăm Viitorul Tău- oameni pasionați, profesioniști, extrem de sensibili la misiunea pe care o avem: – Virgil Balan, Ionuț Păduraru, Anca Cujbă, Octavian Fînaru, Ștefania 🙂

 

Reclame