Când înveți copilul să se privească, să viseze, îl ajuți să se uite în interior


Scriu cu bucurie câteva rânduri, fiindcă mâine deschid cel de-al șaptelea an de dezvoltare emoțională prin dramă experimentală. Grupul are până la 10 copii înscriși, începând de la grădiniță până la ciclul primar, apoi, în fiecare zi de joi mă văd cu un grup minunat de la Mogoșoaia. Între timp mă pregătesc de tabăra educațională Kristopher. Am pregătit multe lecții surpriză. De data asta experimentăm mai mult calitățile emoționale, învățăm să ne jucăm, să ne adaptăm la informațiile noi și importante pentru dezvoltarea noastră. Anul ăsta ne pregătim să lansăm o poveste impresionantă despre viața unui tânăr care a devenit tată. – “Tată, spune-mi o poveste”  – aduce pe scenă condiția socială și familială a unui copil care descoperă mai târziu drama copilăriei prin care a trecut tatăl său.  Vom descoperi situații despre noi, despre diferența dintre ambiție și vocație, suferință și sensibilitate, durere și dăruire. Prin drama povestită de tată, copilul său descoperă noi aspirații, experiențe, instrumente inedite de descoperire de sine, iar copilul își descoperă o vocație interesantă.

După o campanie de agricultură, multe peripeții, adunat de struguri, pauză meritată în natură. Am suportat o vreme în care să stau departe de oameni. Simt că trebuie să mă obișnuiesc așa, dar n-am rezistat fără să nu mă văd cu o parte din mine care s-a născut să vadă libertatea spirituală. M-am tot gândit dacă nu cumva trebuie să mă retrag la o cușcă în vârful muntelui să scriu cartea mult visată.

Te-ai gândit vreodată să faci acest lucru? Să mergi la o poveste cu munții, să cânți brazilor, să zâmbești soarelui, să te-arunci în iarbă, să numeri firele pământului de smarald. Să te gândești că ești doar tu. Cu tine. Nu simți răutate, nici egoism, nici ură, nici violență.  Atât de simplu e să-ți dai seama că-n  acele minute cât de importantă e întâlnirea cu tine. Cât de greu poți să ieși din carapacea falsă din care trăiești? Cine se uită în afară, visează; cine se uită în interior, se trezește – Jung.

 

 

 

 

 

Reclame