Distrează-te inteligent alături de cei mai buni traineri specializați în gifted education! La Tabăra Gifted


 

Au mai rămas câteva zile până la finalizarea înscrierilor pentru Tabăra Gifted. Echipa formată din specialiști în gifted education, măiestrie sportivă : sporturi de echipă sau individuale, înot,  artele spectacolului,  tehnici de supraviețuire și de orientare. Indiferent de alegerea făcută, părinții vor putea observa diferențe pozitive  la intoarcerea copiilor din tabără. Vor fi lectii interactive, desfasurate intr-un mediu de „scoala fara clase”, pe teme precum: „Maiestrie sportiva”, „Tehnologie de mediu”, „Drama experimentala”, „Muzică  interactiva in natura”, „Stiintele complexitatii” si „Stiintele cunoasterii”. Aceste programe  au scopul de a dezvolta potentialul creativ si intelectual al copiilor si de a le stimula curiozitatea si dorinta de a cunoaste. Organizata in perioada 17-22 iulie, la Buzau, tabara propune un program atat pentru dezvoltarea fizica a celor mici, cat si pentru cea emotionala si sociala. De asemenea, parintii care doresc sa participe, vor avea parte de o serie de ateliere de parenting.

  • Abilități sociale

In primul rand, tabăra Gifted  pentru copii și părinți  sunt un loc unde se pot forma prietenii indelungate si cei mici ajung sa cunoasca si alte persoane diferite de ei. Copiii invata cum sa traiasca intr-o comunitate si sa isi imparta sarcinile, sa isi rezolve singuri conflictele si sa coopereze cu ceilalti prin activitati non-competitive. Este un loc in care pot sa isi imbunatateasca socializarea si comunicarea eficienta.

  • Independenta

Ei invata cum să se descurce departe de casă să preia initiativa. Este primul pas in cladirea autonomiei. Este momentul in care nu trebuie sa se mai gandeasca la ce zic sau cred parintii, ci pot sa fie ei insisi si sa isi asume faptele si deciziile. Isi pot dezvolta calitatile de leaderi.

Pot experimenta succesul ca urmare a propriilor actiuni. De asemenea, pot sa invete sa se descurce inconjurati de oameni care nu sunt propria lor familie, care nu le permit la fel de multe sau care nu au preconceptii legate de ei.

  • Incredere in sine

Totodata, ca urmare a castigarii independentei si a depasirii dorului de casa, creste si stima de sine. Mai mult, in urma incurajarilor celor din jur, copiii pot invata sa accepte esecurile si cum sa nu renunte, ci sa incerce din nou.

  • Deprinderea unor abilitati

In Tabăra Gifted  cei mici au aici ocazia sa descopere ce le place sa faca, competente ce le pot avea pe tot parcursul vietii si pe care le pot perfectiona in timp. Aici putem vorbi despre abilitati sportive, aventuriere, in aer liber sau talente artistice.Vom organiza la sfârșit de tabără un spectacol de comedie, muzică și dans. Formatorii vor pregăti la rândul lor o surpriză de neuitat!  Spiritul aventurier se poate reflecta si in deschiderea spre a incerca lucruri noi.

  • Inclinatie pentru natura

Copiii vor invata sa aprecieze natura cu toate elementele acesteia. Totodata, s-a demonstrat faptul ca activitatile in natura    scad nivelul de stres, imbunatatesc dispozitia, stimuleaza simturile si faciliteaza invatarea.

  • Dezvoltare psiho-emotionala

Taberele pentru copii reprezinta ocazia de a se deconecta de tehnologie, ducand la o dezvoltare emotionala prin contactul cu „lumea reala”. Miscarea si sportul facute au si ele un impact nu numai asupra sanatatii, dar si asupra spontaneitatii, creativitatii si imaginatiei.

In functie de alegerea taberei si a programului acestuia, poti incuraja fie joaca nestructurata (spre deosebire de programul bine stabilit din timpul anului scolar), fie simtul organizarii in cazul in care copilul tau are nevoie de asa ceva.

  • Când este pregătit?

Nu exista o varsta fixa, depinde foarte mult atat de copil, dar si de tine.

De multe ori parintii sunt chiar mai reticenti decat copiii cand vine vorba de a sta separati o perioada de timp. Gandeste-te insa nu numai la beneficiile pentru copil, dar si tu vei avea mai mult timp pentru tine si te vei pregati incet pentru perioada „cuibului gol”, care vine cu pasi mai repezi decat poate ai vrea.

Daca insa vrei sa te asiguri ca cel mic este gata pentru asta, poti incepe cu perioade mai scurte – sa experimentati cum este sa doarma o noapte la un prieten sau la bunici, marind treptat numarul de nopti. Este indicat sa incepi cu cineva in care atat tu, cat si copilul, sa aveti incredere.

Apoi nu iti ramane de facut decat sa asculti numeroasele povesti minunate cu care se va intoarce acasa!

Pentru înscrieri: scoaladeexcelenta@gmail.com sau la 0756.355.047 – pentru programul detaliat și fișa de înscriere.

Reclame