Vânătoarea de grădinițe, în sprijinul părinților


Astăzi e ziua mea liberă, după multe întâlniri cu eșec, succes, țepe. Dar cea mai mare bucurie a fost aceea că sunt părinți isteți, informați, inteligenți. Am vizitat grădinițe, am cunoscut patroni de instituție, directori educaționali, din păcate cu viziuni clasice, gen colorat, desenat, cântece, povești care-ți transmit angoase și lecții care-ți pot dezvolta frici. Am stat în banca mea, le-am privit, marketingul lor vizibil pe care-l poate citi orice părinte, de la fustele mini, mersul pe tocuri de-un metru, zici că umblau pe scară, nesigure în relația cu copiii. Am apucat să notez câteva lucruri esențiale, gen limbajul non-verbal al educatoarelor, mimica vocii, zici că erau animatoare. Dar ce m-a deranjat a fost felul lor de comunicare cu copiii, atât de neinspirate. Îmi venea să fug mâncând pământul când auzeam țipete din cealaltă sală unde erau pitici. Eram așezat undeva lângă un calorifer, mama aflată în vizită cu copiii mă-ntreabă ce părere am. De-odată aud cum autoritatea educatoarei se transformă pentru câteva secunde într-un monstru: Ți-am spus să stai jos, ți-ai terminat desenul? Dacă nu, așteaptă-ți rândul!

Am părăsit sala de clasă cu un gust amar. Dezamăgit. La sfârșit mă-ntreabă dacă mi-a plăcut și-mi promite un procent din taxa părintelui, dacă vede copilul înscris. Mă uit la ea, timid și îi răspund pe jumătate de gură: Nu, nu-mi place, dacă sunteți de acord să primiți copilul, iar părintele acceptă milităria pe care urmează să o primească copilul, refuz.

La ieșire mă roagă să nu scriu despre grădiniță, și îi promit că dacă nu se va afla pe lista celor mai bune grădinițe, va avea nevoie să muncească mult la personal, la curriculă, la modul uman de prezentare a grădiniței.

Sfârșitul se termină frumos. Aseară mă sună mămica: am găsit grădinița ideală. Oamenii sunt blânzi, generoși, n-au zâmbetu forțat și te poți baza liniștit, dacă mergi la servici îl găsești fericit cu dorința de a se întoarce a doua zi.

Uite așa au început patronii de grădiniță să-mi dea follow la postări, atenți la fiecare postare, ca nu cumva grădinița lor să apară pe lista neagră. Pe care n-o am și nici n-o voi avea. Voi promova doar grădinițele foarte bune:).

Dacă sunteți în căutare de grădinițe, sunt dispus să vă ofer informații. Cum s-o găsiți, cum să aflați informații pe care unii patroni le pot ascunde sub diferite pretexte.

Reclame