Un tânăr cu inima bogată, caută investitor pentru înființarea unui centru educațional dedicat copiilor care nu se pot adapta actualului sistem de educație


 

Un picior în fund e un pas înainte. Astăzi, după câteva luni, ajung la concluzia personală. Misiunea mea e să ajut copiii care nu se pot adapta sistemului de educație. „Of, sunteți tineri cu entuziasm și pasionați… voi sunteți singuri… „Sunt deja două săptămâni de când fug de la o întâlnire la alta.  Noul meu job e să conving în fiecare întâlnire, omul care poate investi într-o grădiniță. De la zero sau într-un program educațional cu totul altfel. Ce faci atunci când nu ai nici măcar experiența necesară de a convinge că oamenii care vor investi vor avea de câștigat. Discuțiile se finalizează rapid cu gândul că te va suna să-ți transmită acel sentiment de încurajare. Pe lângă întâlniri am primit și telefoane în care-mi spunea foarte pe scurt: trimite prezentarea proiectului și în trei zile îți răspundem. Cum să-ți trimit proiectul, domnule când nici măcar n-ai interesul să ne vedem la față, să schimbăm niște vorbe, măcar să știu ce intenții ai?

Răspunsul a venit imediat: Tu n-ai bani, ești sărac, nu vezi că nu te bagă nimeni în seamă? Trimite proiectul, noi suntem cei care au banii, tu ăla cu ideile. Dacă ne iese ceva, îți găsim un post! Ce-ți dorești tu pentru România e doar un ideal care se va transforma în realitate peste câțiva ani, în care investești o grămadă de bani. Pe educație, materiale, formare părinți și profesori.

Fără să trădez că în ochii mei curgeau lacrimile, i-am răspuns simplu: dac-ar fi să nu mănânc nimic, valorile și principiile la care țin nu le voi vinde nici măcar unui om care vede în față doar bani. Vrei proiectul? Poftim, e al tău! Numai că-ți va trebui câteva generații să înțelegi cum să aplici!

A venit momentul să bat drumul spre a treia întâlnire. Doi oameni faini, părinți de bebe, aproape de-o lună, celălalt de un an și ceva. Mama copiilor cu experiență în educație, cunoștințe și practică de-afară. Mi-a spus clar: rezonăm bine pe ceea ce dorești tu să faci în România, doar că în țările dezvoltate astfel de proiect ar fi fost încurjat. A doua zi primeai nu doar finanțarea. Aveai posibilitatea să formezi oameni deschiși pentru educația gifted.

Între timp, soțul doamnei a intervenit cu argumente din spatele experienței sale, cu realitatea cruntă a societății educaționale: poți să ai banii din lume, să schimbi structura educațională, mai convenabilă pentru copii, însă, părintele e obișnuit să vină într-un loc unde copilul să fie supravegheat și eventual să participe la două trei opționale atractive pe lângă curricula obligatorie. Doar că în momentul în care vei avea acel centru, fie că-i pentru grădiniță sau afterschool te vei lupta cu două tipuri de atitudini: părinți indiferenți și copii care sunt victime ale educației din familie. Vin în centru, iar tot ceea ce construiești în câteva ore, a doua zi o iei de la capăt! Când, de fapt, vrei o schimbare de atitudini în educație, eu cred că în acest moment părinții nu sunt pregătiți. Decât unu la sută. Poate spun mult. Dar asta am constatat din experiența celor doi ani.

 

Cred că ăsta e doar un început. Bun, zic eu, pentru că fără aceste experiențe n-aș fi avut posibilitatea să primesc picioare în fund și să mă ridic de fiecare dată când durea cel mai tare. Sunt bogat în idei, am o experiență de viață, o poveste de succes, rezultate și o inimă bogată, un suflet cu aspirații, o sensibilitate care caută binele în educație. Cu ocazia asta vă ofer ocazia să ne cunoaștem, să devenim parteneri.

Dacă ești unul dintre oamenii care rezonează cu apelul meu, te invit să stabilim o întâlnire!

Dacă ești jurnalist și te interesează povestea mea, te invit să mă contactezi, sunt convins că ceea ce pot dărui societății va fi un real succes! Haideți să dăm mai departe!

 

Telefon: 0756.355.047

Email: lajos.kristof@gmail.com

Reclame