30 de ani și 3 zile. Provocarea vieții sau sfârșitul unei etape


 

Peste trei zile voi sărbători decizia importantă pe care o voi face la 31 de ani. Am fost până acum influențat de amânări sau manipulat, am acceptat în ideea că după zi de ploaie va răsări soarele. Am lucrat, am tras de zi până seara târziu, muncind pentru alții. Din avion totul era perfect. Te gândeai că-n următoarea lună vei ajunge să-ți câștigi nu doar existența ci posibilitatea împlinirii unui vis.  Dar n-a fost să fie așa, căci în prima zi de lucru a anului 2016 m-am trezit cu-n picior în stradă, celălalt înghețând în speranțe, iluzii. Minuni ce pot apărea peste noapte.

Cum n-a fost prima experiență, acest lucru n-a părut atât de greu. Așa că, am trecut la lista cea lungă: prieteni apropiați, clienți, foști clienți, oameni care pot da sfoară-n țară. Și n-am dat decât un singur mesaj în care anunțasem că jobul meu a fost desființat. Mai pe românește, antreprenoarea mi-a dat un șut în fund. În mijlocul iernii, când lumea se gândește cum să-și dubleze veniturile în perioada cea mai grea din anotimpuri.

 

Lista mare cât un plan arhitectural

 

Am căutat locuri de muncă în educație. În unele locuri cerea competențe în limba germană, în alte locuri aveau nevoie de asistenți educatori pentru grupa 1-2,5 ani. Ori, cu toate cunoștințele și experiența pedagogică nu m-aș fi simțit în stare de acest job.  Dar mai șocată a fost doamna de la celălalt capăt de fir al telefonului când auzise că un bărbat își caută un job la grădiniță îmi răspunde: “Chiar nu vă e rușine?!” Nu am înțeles absurditatea?! Surpriza vine de la o grădiniță privată din Militari. Sun. Îmi răspunde amabil o doamnă la vreo 40 de ani. Îi spun că o pot ajuta, că mă pricep la toate cele, inclusiv la tot ce înseamnă coordonare programe, scris articole de specialitate. Răspunsul ei m-a surprins: Dacă aveți 7000 de euro, v-o dau cu mare plăcere.  În acel moment mi-a venit următoarea idee: să-mi sun toți prietenii care pot pune umărul la acest vis.  Am și făcut acest lucru. Ba că sunt mulți bani, ba că de ce vrea doamna s-o vândă. După multe bla-bla-uri am renunțat.

Iată și grădinița pe care vreau s-o cumpăr.

https://www.facebook.com/gradinita.casavoinicilor/about

 

Și nu mă opresc aici. Voi continua să cred că educația este   mişcarea din întuneric spre lumină, cea mai puternică armă pe care o voi folosi pentru a schimba lumea. Dacă voi aveți această putere și credeți că mai există speranță pentru educație, vă invit să deveniți îngerul acestui demers. Dacă voi deveni posesorul acestei grădinițe, sunt convins că mulți dintre voi veți fi uimiți de ceea ce se poate întâmpla vreodată în România!

 

CV-ul meu:

 

https://www.linkedin.com – Kristof Lajos

Telefon: 0756.355.047

 

Reclame